Ολο το Τεχνικό Μνημόνιο: Οι περικοπές συντάξεων από 1/1/2019, το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο κατά 3.000 ευρώ - iefimerida.gr

Ολο το Τεχνικό Μνημόνιο: Οι περικοπές συντάξεων από 1/1/2019, το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο κατά 3.000 ευρώ

Τσακαλώτος-Χουλιαράκης μετά το Eurogroup -Φωτογραφία: © European Union
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για τη συμφωνία του Eurogroup, το Τεχνικό Μνημόνιο ήρθε στη δημοσιότητα.

Και απεικονίζει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακές φιέστες.

Το κείμενο «Technical Memorandum of Understanding Accompanying the MoU of the ESM Programme» με ημερομηνία 20 Ιουνίου αναλύει τους στόχους της 4ης αξιολόγησης και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και βασίζεται σε ρυθμό ανάπτυξης 1,9% το 2018 (σ.σ. έναντι 2% ρυθμού που προβλέπει η κυβέρνηση).

Υπάρχει ρητή αναφορά για επιπλέον μείωση συντάξεων άνω του 18% μετά το 2019. Επιπλέον, αφήνει «παράθυρο» για εμπροσθοβαρή μείωση αφορολογήτου, αν το κρίνει το ΔΝΤ και αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Ολο το Τεχνικό Μνημόνιο: Οι περικοπές συντάξεων από 1/1/2019, το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο κατά 3.000 ευρώ | iefimerida.gr 0

Το TMU (Technical Memorandum of Understanding) περιγράφει με σαφήνεια τις περικοπές των συντάξεων από 1/1/2019 και το "ψαλίδι" στο αφορολόγητο κατά 3.000 ευρώ από το 2020.

Δείτε ολόκληρο το Τεχνικό Μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας-δανειστών σε μορφή PDF (στα αγγλικά)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ