Και τα Σερβικά μέσα ασχολούνται με την απόφαση του χθεσινού Eurogroup - iefimerida.gr

Και τα Σερβικά μέσα ασχολούνται με την απόφαση του χθεσινού Eurogroup

«Με δώρα βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη δημοσιότητα δίδει ο σερβικός Τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) στην απόφαση του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα και την έξοδο από την κρίση.

Γενική είναι η εκτίμηση ότι επιβραβεύτηκε η Ελλάδα για τις θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό τα τελευταία οχτώ χρόνια.

«Με δώρα βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση» τιτλοφορεί άρθρο της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου η οποία αναφέρει ότι «κλείνει ο κύκλος της οχταετούς λιτότητας και η χώρα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο δημοφιλής ιστότοπος Β-92 ασχολείται κυρίως με τις αντιρρήσεις που είχε η Γερμανία σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και αναφέρει ότι «το Βερολίνο μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις υποχώρησε και υιοθέτησε, τελικά, την άποψη των άλλων υπουργών, ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει ισχυρή από το πρόγραμμα επιτήρησης και ελκυστική για τις αγορές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα σχεδόν τα δημοσιεύματα η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται «ιστορική» διότι -όπως λέγεται- για πρώτη φορά γίνονται τέτοιες διευκολύνσεις για την αποπληρωμή του χρέους σε κάποια χώρα που εξέρχεται από πρόγραμμα στήριξης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σερβικά Μεσα Ενημέρωσης Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ