Επιστρέφει στην πολιτική σκηνή ο Γκορμπατσόφ - iefimerida.gr

Επιστρέφει στην πολιτική σκηνή ο Γκορμπατσόφ

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επανίδρυση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Ρωσίας ανακοίνωσε ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σε μια προσπάθεια να επανέλθει στην πολιτική σκηνή της Ρωσίας.

«Προτίθεμαι σοβαρά να επανιδρύσω το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, και καλώ εκείνους, που συμμερίζονται τις σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις μας να καταθέσουν τις προτάσεις τους, γράφοντας στο Ίδρυμά μου μια επιστολή», δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν σκοπεύει να τεθεί επικεφαλής του κόμματος.

Σημειώνεται ότι το 2007 το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μετεξελίχθηκε σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, λόγω της μικρής απήχησης που είχε στους ψηφοφόρους.

Ο Γκορμπατσόφ, ο οποίος πρόσφατα επέκρινε τη ρητορική του Βλάντιμιρ Πούτιν και επιμένει να χαρακτηρίζει «εχθρούς» τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, θεωρείται άκρως αντιφατική πολιτική προσωπικότητα, καθώς το 1990 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειες του για τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, ενώ 1 χρόνο μετά θεωρήθηκε υπεύθυνος για την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και το χάος που ακολούθησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ