Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να μας δώσουν τους «8», αλλά δεν τους άφησε η Δύση - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να μας δώσουν τους «8», αλλά δεν τους άφησε η Δύση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα «δέχθηκε πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη» για να μην επιστρέψει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην Άγκυρα, υποστήριξε ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό δίκτυο TRT Haber για σειρά θεμάτων, από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων στη Συρία μέχρι τα αμερικανικά F-35 o Mεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο θέμα των «οκτώ».

Τόνισε ότι η χώρα του έχει μεν διαφορές με την Ελλάδα, αλλά δεν περίμενε τέτοια απόφαση «να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες, εχθρούς της Δημοκρατίας. Ξέρουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη», υποστήριξε χωρίς να κατονομάσει κάποιες χώρες.

«Εμείς ζητήσαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα. Αλλά έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό. Από τη δυτική Ευρώπη ειδικά ασκήθηκαν πιέσεις εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην τους δώσουν. Δυστυχώς δεν τους έδωσαν. Η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο. Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει. Δεν περιμέναμε μια τέτοια απόφαση από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις έξωθεν», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠ ΕΞ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Μεβλούτ Τσαβούσογλου Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ