Τι απέγινε ο έφηβος που του έκανε κήρυγμα ο Εμανουέλ Μακρόν - iefimerida.gr

Τι απέγινε ο έφηβος που του έκανε κήρυγμα ο Εμανουέλ Μακρόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος έφηβος που έγινε αποδέκτης κηρύγματος του Εμανουέλ Μακρόν, γιατί τόλμησε να τον αποκαλέσει με το υποκοριστικό του, έχει γίνει στόχος των συνομηλίκων του που τον κοροϊδεύουν και φαίνεται πως κρύβεται στο σπίτι του.

Ο έφηβος που τόλμησε να χαιρετήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας με τη φράση: «Είσαι καλά, Μανιού;» κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εξόδου στις εκδηλώσει για την επέτειο της 18ης Ιουνίου 1940 στο Παρίσι τη Δευτέρα, καταντροπιάστηκε μετά την απάντηση του 49χρονου ηγέτη.

«Οχι, αυτό δεν γίνεται, όχι, όχι, όχι, όχι» δήλωσε ο Μακρόν στον νεαρό που περίμενε με μια ομάδα συμμαθητών του για να τον συναντήσει από κοντά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο φρούριο Mont Valerien. Ο νεαρός απάντησε αμήχανα «Συγγνώμη Κύριε Πρόεδρε» αλλά o Μακρόν συνέχισε: «Είσαι εδώ σε έναν επίσημο εορτασμό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Επομένως μπορεί γενικά να φέρεσαι σαν βλάκας, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας, και επομένως πρέπει να με αποκαλείς «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας» ή «Κύριε». Εντάξει; Αντε», είπε σε έντονο ύφος.

Παρά τη συγγνώμη του νεαρού, ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Και πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους», είπε μπροστά στην κάμερα του LCI, ενώ συνέχισε να χαιρετά τους δεκάδες άλλους νέους που ήρθαν να τον συναντήσουν.

Τι απέγινε ο έφηβος που του έκανε κήρυγμα ο Εμανουέλ Μακρόν | iefimerida.gr 0

Η συνομιλία αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να εκφράζουν τη γνώμη τους σχετικά με την αντίδραση του Γάλλου προέδρου.

Φαίνεται όμως, πως ο νεαρός δεν απολαμβάνει την ξαφνική φήμη.

Η δημοσιογράφος Καμίλ Κροσνιέρ από την γαλλική εφημερίδα «Explicite» εντόπισε το αγόρι στο κολέγιό του και τουίταρε σχετικά με το τι κάνει μετά το περιστατικό, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο για τις πράξεις του.

Όπως έγραψε: «Κουκού Εμανουέλ Μακρόν και Μέγαρο των Ηλυσίων. ξέρετε ότι μόλις είδα το αγόρι στο κολέγιό του και είναι σε κακή κατάσταση επειδή όλοι γελάνε μαζί του; Είναι στο σπίτι του και δε θέλει να μιλήσει σε κανέναν, φοβάται πως αυτό θα του κάνει κακό για το υπόλοιπο της θητείας του στο σχολείο. Καλή σου μέρα».

Coucou @EmmanuelMacron et @Elysee, vous savez que je viens de voir le jeune garçon à son collège et qu'il est bien mal car tout le monde se moque de lui? II vient de rentrer chez lui, ne veut parler à personne, il a mm peur que ça lui porte préjudice pour le lycée. Bonne journée

Και συνέχισε, τουιτάροντας: «Άλλοι μαθητές μόλις πέρασαν από δίπλα του γελώντας και βλέποντας το βίντεο στο διαδίκτυο ξανά (γι’ αυτό μιλούν όλοι). Είναι συντετριμμένος και σε κατάθλιψη, έχει κλειστεί στον εαυτό του. Τα κατάφερες».

D'autres élèves viennent de passer devant chez lui en rigolant et en regardant à nouveau la video sur internet (ils ne parlent que de ça depuis hier) Lui a l'air totalement dépassé et déprimé, il s'est enfermé. WELL DONE.

Η Κροσνιέρ ανέφερε επίσης πως το αγόρι της είπε: «Σας παρακαλώ, μην δώσετε το όνομά μου, τίποτα, ούτε τη διεύθυνσή μου, ούτε την πόλη, το σχολείο μου, τίποτα. Δε θέλω να γίνει πρόβλημα για μένα και στο σχολείο».

Η δημοσιογράφος τέλος επέκρινε για άλλη μία φορά τον Γάλλο πρόεδρο για την «εξαιρετική προσπάθεια δημοσίων σχέσεών του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ