Ο Ζεεχόφερ απειλεί τη Μέρκελ: «Αν με διώξεις από το ΥΠΕΣ, θα πέσει η κυβέρνηση» - iefimerida.gr

Ο Ζεεχόφερ απειλεί τη Μέρκελ: «Αν με διώξεις από το ΥΠΕΣ, θα πέσει η κυβέρνηση»

Άνγκελα Μέρκελ και Χορστ Ζεεχόφερ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού απείλησε ο Χορστ Ζεεχόφερ την Άνγκελα Μέρκελ σε περίπτωση που τον απομακρύνει από το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την κόντρα τους για το προσφυγικό.

Μιλώντας στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, που τάσσεται υπέρ της λήψης μονομερών μέτρων για το προσφυγικό σε αντίθεση με τη Μέρκελ, που προκρίνει «ευρωπαϊκή λύση», προειδοποίησε ότι «αν αποπεμφθεί μ’ αυτή τη δικαιολογία ένας υπουργός που νοιάζεται και φροντίζει για την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα του, τότε αυτό θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία. Που πάμε τότε;»

Και πρόσθεσε: «Είμαι επικεφαλής της CSU, ενός από τα τρία κόμματα του συνασπισμού και ενεργώ με την πλήρη στήριξη του κόμματός μου. Αν είναι δυσαρεστημένοι στην καγκελαρία με τη δουλειά του υπουργού Εσωτερικών, τότε καλύτερα να δοθεί ένα τέλος στο συνασπισμό».

Ο Ζεεχόφερ υποστήριξε ότι η Μέρκελ συμφωνεί με τα 62,5 από τα 63 σημεία του «γενικού σχεδίου μετανάστευσης», που εκείνος εκπόνησε και διαφωνεί μόνον με το μισό εκείνο που προβλέπει την απέλαση των αιτούντων άσυλο στα γερμανικά σύνορα εάν έχουν καταχωριστεί σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ ή έχουν προηγουμένως στερηθεί ασύλου στη Γερμανία. «Με αυτό το μισό σημείο πήραν έναν Μίκι Μάους και τον παρουσίασαν ως τέρας», είπε. «Δεν θα επιτρέψω να καταργήσουν το σχέδιό μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ