Ο Καρτάλης φαβορί για εκπρόσωπος - Μένει γραμματέας ο Καρχιμάκης; - iefimerida.gr

Ο Καρτάλης φαβορί για εκπρόσωπος - Μένει γραμματέας ο Καρχιμάκης;

Ο Καρτάλης φαβορί για εκπρόσωπος - Μένει γραμματέας ο Καρχιμάκης;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν βήμα - βήμα καθώς ο νέος πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης- να γίνουν προσεκτικές και μεθοδικές κινήσεις που θα φέρουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος.

Για την κομβική θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ως πρώτο φαβορί προβάλει αυτή τη στιγμή ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης.

Ο επί σειράν ετών στενός συνεργάτης και φίλος του κ. Βενιζέλου απέκτησε το προβάδισμα καθώς όλες οι εναλλακτικές λύσεις που εξετάστηκαν, όπως της δικηγόρου Χριστίνας Μανωλοπούλου από την Πάτρα απορρίφθηκαν καθώς κρίθηκε ότι σε τοπίο σκληρής αντιπαράθεσης δεν είναι την απαιτούμενη εμπειρία.

Σε ότι αφορά στη δεύτερη κεντρική επιλογή ο κ. Βενιζέλος προσανατολίζεται στην παράταση της παραμονής του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη στη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καρχιμάκης, έχω πλήρη γνώση του μηχανισμού κρίνεται ότι μπορεί να παραμείνει στη νευραλγική αυτή θέση, πλαισιούμενος όμως με νέες επιτροπές: Την επιτροπή εκλογικού αγώνα και την επιτροπή ψηφοδελτίων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Βενιζέλος φέρεται ότι θέλει ενόψει των εκλογών να αποφύγει πολώσεις και ψηφοφορίες μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο, από το οποίο -με βάση το Καταστατικό- εκλέγεται ο εκάστοτε γραμματέας.

Σε γενικές γραμμές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως προσανατολίζεται να σχηματίσει τρεις επιτροπές:

Η μία θα είναι η διευρυμένη επιτροπή εκλογικού αγώνα στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι και η δεύτερη θα είναι μία πιο μικρή και ευέλικτη επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο κ. Βενιζέλος καθώς ουσιαστικά η εν λόγω ομάδα θα έχει την συνολική ευθύνη για την καθημερινή χάραξη της προεκλογικής γραμμής του ΠΑΣΟΚ.

Δεν αποκλείεται να συγκροτηθεί και μία τρίτη επιτροπή ψηφοδελτίων αποτελούμενη από στελέχη που θα αξιολογήσουν όλες τις υποψηφιότητες. Σε αυτήν, όπως όλα δείχνουν θα προεδρεύει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Βασίλης Γερανίδης ο οποίος έχει εκδηλώσει την πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Στο παρασκήνιο έχει ανοίξει μία παράλληλη συζήτηση σε σχέση με τις επιστροφές των διαγραμμένων, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ όσοι καταψήφισαν το μνημόνιο 2. Το είπε μάλιστα και στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο κατά την διάρκεια χθεσινής τους συνάντησης στην Ιπποκράτους. Υπέρ της άποψης Λοβέρδου για τους διαγραφέντες τάχθηκε και η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία είπε ότι όσοι δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 2 δεν μπορούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ καθώς αυτό που έκαναν ήταν κάτι σαν λιποταξία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ