Σύστημα RescEU -Σαν Πολιτική Προστασία για φυσικές καταστροφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο - iefimerida.gr

Σύστημα RescEU -Σαν Πολιτική Προστασία για φυσικές καταστροφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Αφορά σε πλημμύρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών «RescEU» παρουσίασε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

Η παρουσίαση έγινε σε ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι-Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον», στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Στην ημερίδα, συμμετείχαν επίσης οι ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου και ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Η πρόταση RescEU αποτελεί κεντρικό στοιχείο του προγράμματος του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για μια Ευρώπη που προστατεύει.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται εν μέσω πιο σύνθετων και συχνών φυσικών καταστροφών, οι οποίες έχουν πλήξει σοβαρά πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία χρόνια.
Μόνο το 2017, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι εξαιτίας φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη, ενώ καταστράφηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο εκτάρια δασικών εκτάσεων.

Κύριο στοιχείο της πρότασης, RescEU είναι η συγκρότηση εφεδρικών δυνατοτήτων πολιτικής προστασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη, ειδικές αντλίες νερού, ομάδες έρευνας και διάσωσης σε αστικό περιβάλλον, κινητά νοσοκομεία και ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης.

Οι εφεδρείες αυτές, θα συμπληρώνουν τα εθνικά μέσα και θα τελούν υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να παρέχουν στήριξη σε χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές, όπως πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, σεισμοί και επιδημίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ