Χρηματιστήριο: Δυναμικό άνοιγμα μετά το Eurogroup- Ανοδος κατά 2,35% - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Δυναμικό άνοιγμα μετά το Eurogroup- Ανοδος κατά 2,35%

Το Χρηματιστήριο Αθηνών/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικά φαίνεται με μια πρώτη ανάγνωση πως αποτιμούν οι επενδυτές τη συμφωνία στο Eurogroup. Το Χρηματιστήριο άνοιξε με ισχυρή άνοδο και τον δείκτη να προσεγγίζει τις 800 μονάδες.

Αυτή την ώρα (10:40) ο γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 2,36% και διαμορφώνεται στις 791,05 μονάδες. Την ίδια ώρα ανοδική κίνηση σημειώνεται στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων στην αγορά ενέργειας, ενόψει απόφασης από τον ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής αργού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται 0,1% υψηλότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,3%, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει ήπιες κινήσεις, στο Μιλάνο και στη Μαδρίτη, ο ΜΙΒ και ο ΙΒΕΧ αντίστοιχα ενισχύονται 0,3%. Σημειώνεται ότι χθες το ιταλικό χρηματιστήριο είχε σημαντικές απώλειες.

Στο επίκεντρο των αγορών η συνεδρίαση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Βιέννη, αυτή την εβδομάδα, και η τελική απόφαση για την πολιτική στην παραγωγή που αναμένεται αργότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ