Ενδιαφέρον για τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες του CERN - iefimerida.gr

Ενδιαφέρον για τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες του CERN

To Cern στην Ελβετία/ Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνδιαφέρον για τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), διαπιστώνεται λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση που διοργανώνουν η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, ο CERN και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, ένα χρόνο μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τη γενική διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του CΕRΝ, Σαρλότ Γουαρακάουλε, συνεχίζεται η προσπάθεια, ώστε το έλλειμμα που έχει η Ελλάδα με τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς και στις προμήθειες του CERN, να μετατραπεί σε ευκαιρία και σε πλεονέκτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Τεχνόπολη, θα γίνει ενημέρωση από τα στελέχη της διεύθυνσης προμηθειών του οργανισμού για τη διαδικασία των προμηθειών και των διαγωνισμών του.

Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο των προμηθειών, ο κ. Τζιτζικώστας έχει δηλώσει ότι ελληνικές επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα μπορούν να προμηθεύουν το CERN με διάφορα προϊόντα, από στυλό μέχρι μικροτσίπ, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του οργανισμού, καθώς τα συστήματα του μεγαλύτερου επιστημονικού πειράματος του κόσμου στην Ελβετία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση αναβάθμισης.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους τέσσερις αυτοδιοικητικούς φορείς παγκοσμίως που έχουν υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το CERN. Στόχος μας ήταν, στο πλαίσιο του συμφώνου, να συμμετάσχουν οι επιχειρήσεις μας στις προμήθειες και τους διαγωνισμούς του ινστιτούτου, να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις καινοτομίας και νέων τεχνολογιών της περιοχής μας την τεχνογνωσία του ινστιτούτου και εμείς να δώσουμε τη δυνατότητα σε φοιτητές για συμμετοχή σε σεμινάρια του οργανισμού. Και στους τρεις αυτούς άξονες έχουν γίνει σημαντικά βήματα ήδη» υπογραμμίζει ο κ. Τζιτζικώστας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Παράλληλα τονίζει ότι η διοίκηση της Περιφέρειας έχει θέσει ως στόχο να ενισχύσει αποφασιστικά την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Γι' αυτό διαθέτει και 130 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο σκοπό.

«Δεν είναι τυχαίο ότι το σχέδιό μας, αλλά και το έργο μας, τα αναγνώρισε η ΕΕ, ανακηρύσσοντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2018» σημειώνει.

Τονίζει άλλωστε ότι με την εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το CERN, "επιδιώκει να δώσει προοπτική ανάπτυξης στις τοπικές επιχειρήσεις, δίνοντας την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να αποκομίσουν οφέλη από τους διαγωνισμούς προμηθειών του ινστιτούτου, διασφαλίζοντας και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας, το τοπικό εισόδημα και την περιφερειακή οικονομία».

Μετά από την εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης, προετοιμάζεται η παρουσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ώστε να παρέχεται ενδελεχής ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενο, επιχειρήσεις ή ακαδημαϊκούς φορείς. Μετά, άλλωστε, από την περσινή αποστολή από την Περιφέρεια στη Γενεύη θα διοργανωθεί, επίσης, μια ακόμη επιχειρηματική αποστολή από τη Θεσσαλονίκη, τον προσεχή Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ