Η τηλεπαρουσιάστρια της Β. Κορέας που ο Τραμπ θέλει να πάρει μεταγραφή στις ΗΠΑ [βίντεο] - iefimerida.gr

Η τηλεπαρουσιάστρια της Β. Κορέας που ο Τραμπ θέλει να πάρει μεταγραφή στις ΗΠΑ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να έχει βγει στη σύνταξη εδώ και έξι χρόνια, αλλά σε μια τέτοια περίσταση δεν θα μπορούσε να μην δώσει το «παρών».

Ο λόγος για την Ρι Τσουν Χι, την εμβληματική παρουσιάστρια του βορειοκορεατικού κρατικού δικτύου KCTV, που επέστρεψε «στον αέρα», για να ανακοινώσει στους συμπατριώτες της το ιστορικό τετ-α-τετ του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η 74χρονη γιαγιά, που είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά στην τηλεόραση τον περασμένο Απρίλιο για να μεταδώσει την είδηση της συνάντησης του «Ανώτατου Ηγέτη» με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδο Μουν Τζάε Ιν, είπε ότι η σύνοδος κορυφής στη Σιγκαπούρη «έγραψε νέα ιστορία» στις σχέσεις της Πιονγιάνγκ με την Ουάσιγκτον.

Λέγεται μάλιστα ότι βλέποντας ο Τραμπ με πόση θέρμη μίλησε η Ρι για τον Κιμ, πρότεινε αστειευόμενος να προσληφθεί η Βορειοκορεάτισσα ανκοργούμαν σε αμερικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η γηραιά παρουσιάστρια -«Μπάρμπαρα Γουόλτερς της Βόρειας Κορέας» την έχουν χαρακτηρίσει οι New York Times- είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της πατρίδας της λόγω της βροντερής, βραχνής φωνής της και του παθιασμένου στιλ και με το οποίο ανακοίνωνε τα επιτεύγματα της δυναστείας των Κιμ και τις συχνές πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ.

Αν και αποσύρθηκε επισήμως από την ενεργό δράση το 2012, αραιά και που επανεμφανίζεται ως τηλεοπτικό alter ego του δικτάτορα στις συχνότητες για να μεταδώσει ορισμένες από τις σπουδαιότερες ειδήσεις της Βόρειας Κορέας, όπως προχθές.

Η Ρι πιστεύεται ότι γεννήθηκε το 1943 στην Τονγκτσόνγκ της βορειοανατολικής Βόρειας Κορέας, σπούδασε παραστατικές τέχνες στην πανεπιστημιακή σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου της Πιονγιάνγκ και το 1971 προσελήφθη στην κρατική τηλεόραση. Μέσα σε τρία χρόνια προήχθη σε κεντρική παρουσιάστρια του KCTV, και κυριάρχησε στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας της τη δεκαετία του ‘80.

Λόγω της προτίμησής της στη ροζ παραδοσιακή κορεάτικη ενδυμασία, γνωστή ως “Τσοσόν-οτ», κέρδισε το παρατσούκλι «Ροζ Κυρία». Ροζ φορούσε πάντα, εκτός από τις δύο φορές που ντύθηκε στα μαύρα όταν ανακοίνωσε τους θανάτους των ηγετών της χώρας της, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας...

...και του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, όταν θρήνησε γοερά μπροστά στις κάμερες.

Στην πατρίδα της θεωρείται εθνική ηρωίδα και σύμφωνα με το μηνιαίο περιοδικό της Βόρειας Κορέας Chosun, η Ρι ήταν προστατευόμενη του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο οποίος την εντόπισε από τα πρώτα βήματά ης και αποφάσισε να την προωθήσει.

Μολονότι έχει βγει στη σύνταξη δεν έχει σταματήσει να εργάζεται, καθώς έχει αναλάβει την εκπαίδευση των επόμενων παρουσιαστών ειδήσεων της KCTV.

Σύμφωνα με το Chosun η Ρι ζει πλέον μια σχετικά πολυτελή ζωή στην πρωτεύουσα. Έχει ένα όμορφο σπίτι, όπου μένει με τον σύζυγο της, τα παιδιά και τα εγγόνια της, και δειπνεί στα καλύτερα εστιατόρια της Πιονγιάνγκ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ