Στο Λονδίνο ο Τσίπρας -Συναντήσεις με Μέι, Κόρμπιν και επενδυτικούς οίκους - iefimerida.gr

Στο Λονδίνο ο Τσίπρας -Συναντήσεις με Μέι, Κόρμπιν και επενδυτικούς οίκους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχοντας στις αποσκευές του τη συμφωνία για το χρέος, ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να μεταβεί στο Λονδίνο για επαφές με οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς παράγοντες αλλά και συναντήσεις με στελέχη της Βρετανικής κυβέρνησης.

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο (25-27 Ιουνίου) μερικά εικοσιτετράωρα μετά το καθοριστικό Eurogroup έχει έντονα συμβολικό χαρακτήρα. Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα εξόδου της χώρας από την κρίση και με το βλέμμα στραμμένο στην 20η Αυγούστου, να απευθύνει προσκλητήριο για επενδύσεις. Μέσα από τις έδρες των funds η κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές, ώστε να τοποθετηθούν μακροπρόθεσμά στους ελληνικούς τίτλους. Ενώ τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σηματοδοτούν τη μείωση των κινδύνων της ελληνικής οικονομίας, λίγο πριν τη λήξη του Προγράμματος.

Επαφές με επενδυτικούς οίκους

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα είναι πυκνό και τελεί ακόμα υπό διαμόρφωση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα περιλαμβάνει συναντήσεις με δύο επενδυτικούς οίκους. Καθόλου τυχαία, τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Η «ατζέντα» της συνάντησης με Μέι

Την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι στη DowningStreet ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση και με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν. Όσο για την «ατζέντα» των συζητήσεων που θα έχει με την κα Μέι, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν:

• Το Brexit και όλες οι τελευταίες εξελίξεις
• Οι Ελληνοβρετανικές σχέσεις
• Κυπριακό
• Περιφερειακές εξελίξεις
• Θέματα αμυντικής συνεργασίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ