Κλαφουτί με κεράσια

Κλαφουτί με κεράσια

Εμβληματική συνταγή της γαλλικής κουζίνας οι τάρτες με φρούτα.

Το κλαφουτί με κεράσια, δηλαδή τάρτα χωρίς ζύμη, μπορεί να σερβιριστεί κρύα, χλιαρή ή και ζεστή, ανάλογα με την περίπτωση.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κεράσια μαύρα
  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη +20 γραμμάρια για το ταψάκι
  • 75 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά του καφέ ρούμι
  • 1 μπαστούνι βανίλια
  • 1 μικρό ποτηράκι γάλα
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά καλά, με αυγοδάρτη, προσθέστε τη ζάχαρη (100 γραμμάρια), χτυπήστε
  • Προσθέστε το αλεύρι, χτυπήστε -Ανοίξτε το μπαστούνι βανίλιας, πάρτε τα μαύρα σποράκια, ρίξτε τα στο μείγμα -Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρούμι και ξαναχτυπήστε ελαφρά
  • Βάλτε βούτυρο σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω τα 20 γραμμάρια ζάχαρη
  • Πλύντε και σκουπίστε τα κεράσια, τοποθετήστε τα στο βουτυρωμένο ταψάκι
  • Περιχύστε το μείγμα από πάνω -Ψήστε για 30 λεπτά, όταν κρυώσει λίγο γαρνίρετε από πάνω με ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.