Γερμανία: Ο επιχειρηματικός κόσμος «γδέρνει» τη Μέρκελ για μεταναστευτικό και Τραμπ - iefimerida.gr

Γερμανία: Ο επιχειρηματικός κόσμος «γδέρνει» τη Μέρκελ για μεταναστευτικό και Τραμπ

Ανγκελα Μέρκελ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βιομηχανικές και επιχειρηματικές ενώσεις, αλλά και ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Γερμανία επέκριναν τις πρώτες 100 ημέρες του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ, το πολιτικό κεφάλαιο της οποίας φαίνεται να έχει μειωθεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, διανύει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία και έχει καταλήξει σε έναν δύσκολο συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) της Βαυαρίας.

Ο Ντίτερ Κεμπφ, επικεφαλής της ένωσης βιομηχανιών BDI, εξέφρασε την ανησυχία του για «τη διχόνοια που επικρατεί σε κεντρικά ζητήματα όπως η μετανάστευση», επισημαίνοντας ότι η έλλειψη σταθερότητας που έχει προκληθεί ενδέχεται να πλήξει την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον Κεμπφ, η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να δείξει ηγετικές τάσεις σε βασικούς τομείς όπως «η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, καθώς και την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και η επιτακτικής ανάγκης ανάπτυξη στην Ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο Ράινερ Χόφμαν της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (DGB) εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και πρόσθεσε ότι καθημερινά οι ψηφοφόροι έρχονται αντιμέτωποι «με την έλλειψη οικονομικά ανεκτών κατοικιών, τις τρομακτικά ελλιπείς υποδομές και την εν μέρει καταστροφική κατάσταση στα σχολεία».

«Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», υπογράμμισε.

Η Αλίτσε Βάιντελ, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), δήλωσε ότι «το καλύτερο για τη Γερμανία και τους Γερμανούς θα ήταν να μην ακολουθήσουν τις 100 πρώτες ημέρες αυτής της κυβέρνησης άλλες 100».

Το υπουργικό συμβούλιο της Μέρκελ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης 100 ημέρες αφού ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, πρόσθεσε η Βάιντελ, ενώ εκτίμησε ότι «τα μεγάλα προβλήματα» παραμένουν άλυτα.

Η επικεφαλής του AfD κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εξαπολύσει «πόλεμο εναντίον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας» και δήλωσε ότι είναι αμφίβολη η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ