Γέννησε το πρώτο της παιδί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Ζακίντα Αρντέρν - Παροξυσμός στη χώρα [εικόνα] - iefimerida.gr

Γέννησε το πρώτο της παιδί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Ζακίντα Αρντέρν - Παροξυσμός στη χώρα [εικόνα]

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο της παιδί έφερε στον κόσμο η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Ζακίντα Αρντερν, ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3,31 κιλών.

Είναι η δεύτερη εν ενεργεία πρωθυπουργός στην ιστορία που γεννά ενώ βρίσκεται στη διακυβέρνηση ενός κράτους.

Η κυρία Αρντέρν εισήχθη στο νοσοκομείο στο Όκλαντ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τέσσερις ημέρες μετά την πιθανή ημερομηνία γέννησης.

Welcome to our village wee one. Feeling very lucky to have a healthy baby girl that arrived at 4.45pm weighing 3.31kg (7.3lb) Thank you so much for your best wishes and your kindness. We're all doing really well thanks to the wonderful team at Auckland City Hospital.

A post shared by Jacinda Ardern (@jacindaardern) on Jun 20, 2018 at 11:14pm PDT

Η 37χρονη πρωθυπουργός έχει μεταβιβάσει τα καθήκοντά της στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γουίνστον Πίτερς. Όπως δήλωσε η ίδια, θα λάβει 6 εβδομάδες άδεια μητρότητας.

Γέννησε το πρώτο της παιδί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Ζακίντα Αρντέρν - Παροξυσμός στη χώρα [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

Η Αρντέρν, η οποία εξελέγη τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο πως η ίδια και ο σύζυγός της Κλαρκ Γκέιφορντ, περίμεναν το πρώτο τους παιδί.

Γέννησε το πρώτο της παιδί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Ζακίντα Αρντέρν - Παροξυσμός στη χώρα [εικόνα]  | iefimerida.gr 1

«Δεν είμαι η πρώτη γυναίκα που κάνει πολλά πράγματα, δεν είμαι η πρώτη γυναίκα που δουλεύει και έχει μωρό, υπάρχουν πολλές γυναίκες που το έχουν κάνει πριν» είχε πει νωρίτερα σε συνέντευξή της στο Radio New Zealand.

Από την στιγμή που η Αρντέρν ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, στις 19 Ιανουαρίου, λίγο μετά τη νίκη της στις εκλογές, κέρδισε μαι συνεχώς αυξανόμενη αναγνώριση στην παγκόσμια σκηνή. Εμφανίστηκε σε αμέτρητες συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και στην Vogue. Θα ήταν η πρώτη φορά σε 30 χρόνια που ο ηγέτης ενός έθνους γεννά ενώ βρίσκεται στην εξουσία.

Η μέρα άρχισε νωρίς σήμερα, με μια ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού πως η Αρντέρν και ο σύζυγο της, πήγαν στο νοσοκομείο στις 5.50 το πρωί.Η Αρντέρν παρέδωσε τότε τα επίσημα καθήκοντά της στον ενεργό πρωθυπουργό, Γουίνστον Πίτερς.

Τα μέσα ενημέρωσης ενθουσιάστηκαν και πήραν φωτιά. Ελλείψει πραγματικού μωρού, άρχισαν να γράφουν ότι μπορούσαν: τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, τις φωτογραφίες άλλων πολιτικών με τα μωρά τους. Άλλα sites προκειμένου να καλύψουν το χρόνο τους μέχρι να ανακοινωθεί η γέννηση του μωρού, έδειξαν διάφορα στιγμιότυπα της Αρντέρν με τα ανίψια της, τις προηγούμενες δηλώσεις της σχετικά με το αν πρέπει να ρωτάει κανείς μια γυναίκα σε μια συνέντευξη για δουλειά, τις προθέσεις της για να ξεκινήσει οικογένεια αλλά και γιατί η εγκυμοσύνη αυτή σημαίνει τόσα πολλά για μια ολόκληρη γενιά Νεοζηλανδών.

Στην αντίπερα όχθη, οι New York Times, στάζοντας χολή, ανέφεραν πως είναι μια σπάνια ευκαιρία για τους Νεοζηλανδούς να ενθουσιαστούν με κάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ