Εκθεση στα θεμέλια του κτιρίου του Μουσείου Ακρόπολης -Με πασαρέλες ανάμεσα στα αρχαία - iefimerida.gr

Εκθεση στα θεμέλια του κτιρίου του Μουσείου Ακρόπολης -Με πασαρέλες ανάμεσα στα αρχαία

Επισκέψιμη μέσα στον επόμενο χρόνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στο φως» έρχεται σιγά σιγά η ανασκαφή, η οποία γίνεται κάτω από του Μουσείο της Ακρόπολης, στα θεμέλια, με στόχο μέσα στον επόμενο χρόνο να είναι επισκέψιμη για το κοινό.

«Αρα το Μουσείο αποκτά και 5ο επίπεδο» δήλωσε με καμάρι ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων λειτουργίας.

Σκοπός είναι η παρουσίαση της ανασκαφής και των κινητών ευρημάτων της σε έναν εκθεσιακό χώρο που θα λειτουργήσει κάτω από το επίπεδο του κτιρίου. «Γι' αυτόν τον λόγο θα δημιουργηθεί μία μεγάλη εξέδρα, καθώς και μία σειρά από πασαρέλες, ώστε να περνάει κανείς ανάμεσα από τα ερείπια της ανασκαφής, αποφεύγοντας σχεδόν απόλυτα σκαλοπάτια» ανέφερε ο πρόεδρος του Μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής, τονίζοντας ότι ο επισκέπτης θα πρέπει να βρίσκει μία ισορροπία ανάμεσα στο αρχαίο και στο σύγχρονο.

Εκθεση στα θεμέλια του κτιρίου του Μουσείου Ακρόπολης -Με πασαρέλες ανάμεσα στα αρχαία | iefimerida.gr 0

1.666.286 επισκέπτες πέρασαν την πόρτα του Μουσείου σε 1 χρόνο

Το Μουσείο Ακρόπολης την ημέρα των γενεθλίων του (Τετάρτη 20 Ιουνίου) ήταν ασφυκτικά γεμάτο και τα στοιχεία που δόθηκαν με αφορμή τον εορτασμό είναι σημαντικά.

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια (συνολικά 1.666.286) ήταν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης μέσα σε ένα χρόνο, από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Μάιο του 2018. Από αυτούς το 74% ήταν μεμονωμένοι επισκέπτες και όχι γκρουπ.
Παράλληλα οι αγγλόφωνοι επισκέπτες είναι περίπου στο ίδιο νούμερο με τους ελληνόφωνους, δηλαδή γύρω στους 300.000, κάτι που σημαίνει όχι ότι μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών, αλλά αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των ξένων.

Όσων αφορά στους υπόλοιπους τουρίστες που επισκέπτονται το Μουσείο Ακρόπολης, μετά τους αγγλόφωνους έρχονται οι Γάλλοι και αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των Κινέζων, «γεγονός», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή, «που ερμηνεύει μεταξύ άλλων, και τις προσπάθειες που κάνουμε με μία σημαντική συνεργασία με τα Μουσεία της Σαγκάης και της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο».

Ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής

Το Μουσείο Ακρόπολης έχει 410.904 φίλους στο facebook ενώ την ιστοσελίδα του επισκέφτηκαν μέσα σε ένα χρόνο 853.316 χρήστες.

Σχεδόν έτοιμο το «Ψηφιακό Μουσείο της Ακρόπολης»

Ο Δημήτρης Παντερμαλής ανακοίνωσε ακόμα ένα μεγάλο γεγονός, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη σεζόν, το πρόγραμμα «Ψηφιακό Μουσείο της Ακρόπολης», το οποίο προχωράει εντατικά. «Αυτό σημαίνει ότι γίνονται πάρα πολλές ψηφιακές εφαρμογές και ότι εκσυγχρονίζεται το Μουσείο με περισσότερα ψηφιακά μέσα που θα απευθύνονται σε όλους τους επισκέπτες του και ειδικά στα νέα παιδιά . Πρέπει να είναι πάνω από 25-27 εφαρμογές, οι οποίες θα υλοποιηθούν με όριο, του χρόνου τέτοιο καιρό».

Εκθεση στα θεμέλια του κτιρίου του Μουσείου Ακρόπολης -Με πασαρέλες ανάμεσα στα αρχαία | iefimerida.gr 2

Τέλος, ο κ. Παντερμαλής ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου, για τις ανάγκες της οποίας το Μουσείο θα μεταμορφωθεί σε σκηνικό με ήρωα τον αυτοκράτορα Τσιανλόγκ στη λαμπρή περίοδο της Κίνας του 18ου. Εναν ηγεμόνα καλλιτέχνη, ποιητή, που πολλες φορές παρασυρμένος από την έμπνευση και τη δημιουργία, ξεχνούσε να φάει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ