Αθεόφοβοι: Είχαν διαρρήξει 32 ναούς στην Κρήτη - iefimerida.gr

Αθεόφοβοι: Είχαν διαρρήξει 32 ναούς στην Κρήτη

Αστυνομία/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριάντα έξι υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν σε ναούς στο Λασίθι και το Ηράκλειο, εξιχνίασαν αστυνομικοί.

Δράστες είναι δύο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν ναό σε περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου.

Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι δύο άνδρες, 33 και 36 χρόνων, αφαίρεσαν από τις εκκλησίες χρήματα, κοσμήματα - τάματα, εκκλησιαστικά είδη και ποσότητα ελαιολάδου, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά συνολικά τα 12.000 ευρώ.

Από την ανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες, από τις 4.2.2018 έως και τις 19.6.2018, είχαν διαπράξει συνολικά 32 κλοπές - διαρρήξεις εκκλησίες, όπου εκτός από τα χρήματα και τα αντικείμενα που αφαιρούσαν, προκαλούσαν και φθορές. Για τον 33χρονο προέκυψε ότι σε διάστημα δύο μηνών και το 2016, είχε διαπράξει άλλες τέσσερις διαρρήξεις ναών και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη Ηράκλειο Λασίθι διαρρήξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ