Κομισιόν: Δασμοί ύψους 2,8 δισ. ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα από την Παρασκευή - iefimerida.gr

Κομισιόν: Δασμοί ύψους 2,8 δισ. ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα από την Παρασκευή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα που θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή 22 Ιουνίου απαντά η Ευρωπαϊκή Ενωση στην επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Τα αντίμετρα της ΕΕ σε βάρος ορισμένων αμερικανικών προϊόντων, όπως τα τζην, το μπέρμπον ή οι μοτοσικλέτες, ως απάντηση στους δασμούς που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στον ευρωπαϊκό χάλυβα και το ευρωπαϊκό αλουμίνιο, θα τεθούν σε εφαρμογή στις 22 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

«Η μονομερής και αδικαιολόγητη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών» να επιβάλουν αυτούς τους τελωνειακούς δασμούς «δεν μας αφήνει άλλη επιλογή», υπογραμμίζει η ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ στην ανακοίνωση.

«Οι κανόνες του διεθνούς εμπορίου (...) δεν μπορούν να παραβιάζονται χωρίς αντίδραση από την πλευρά μας», πρόσθεσε.

Η Επιτροπή υιοθέτησε επισήμως έναν νόμο που θεσπίζει τους δασμούς σε αμερικανικά αγαθά αξίας 2,8 δισεκ. ευρώ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται προϊόντα τροφίμων και ποτών, όπως καλαμπόκι, ουίσκι μπέρμπον, χυμός πορτοκαλιού. Επιπλέον μπαίνουν δασμοί σε είδη όπως πουκάμισα, τζιν, υφάσματα, υποδήματα, καλλυντικά, μοτοσικλέτες και σκάφη αναψυχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δασμοί ΕΕ ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ