Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τις αποδοκιμασίες του κόσμου για τη συμφωνία με τα Σκόπια - iefimerida.gr

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τις αποδοκιμασίες του κόσμου για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Κυβερνητική αγωνία σε δύο μέτωπα καταγράφεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα τελευταία 24ωρα και η κυβέρνηση αναζητά ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα και την εικόνα που δημιουργείται.


Η πρώτη εστία ανησυχίας δεν είναι άλλη από τα συνεχόμενα χτες κρούσματα αποδοκιμασίας κυβερνητικών στελεχών αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από πολίτες για τη συμφωνία στο Μακεδονικό.

Επίθεση στους πολίτες: Ακροδεξιοί όσοι αποδοκιμάζουν

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη που δέχτηκαν τους προπηλακισμούς υποστήριξαν ότι επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο από την ΝΔ και την ακροδεξιά. Η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε ονομαστικά σε στελέχη τη ΝΔ της περιοχής της ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για ναζιστικά στοιχεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του συνέδεσε τα έκτροπα με τον ακραίο –όπως λέει- πολιτικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη που θρέφει την ακροδεξιά και συνολικά η κυβέρνηση εμπρός στο ενδεχόμενο να επικρατήσει κλίμα «αγανάκτησης» με μαζικές αποδοκιμασίες, ανάλογο με του 2012 ετοιμάζεται για επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο να ταυτίσει τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της με τη ΝΔ και να καταγγείλλει οργανωμένο σχέδιο εναντίον της κυβέρνησης με συνεργασία ΝΔ και ακροδεξιάς.

Αγωνία για τις αποφάσεις του Eurogroup

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για την τελική λύση-φόρμουλα που θα δώσει το Eurogroup στο ζήτημα της παρέμβασης στο ελληνικό δημόσιο χρέος καθώς από το εύρος της, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της εξόδου από το μνημόνιο και αν θα προβάρει ο Αλέξης Τσίπρας κάποια από τις γραβάτες που του έχουν χαρίσει οι ξένοι ηγέτες με πρώτο τον Ματέο Ρέντσι.
Ήδη οι αναφορές της Άνγκελας Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν για το θετικό μομέντουμ και το τελευταίο βήμα στο ελληνικό πρόγραμμα που ελπίζει ότι θα γίνει την Πέμπτη ώστε να μπορεί η ΕΕ να πεί ότι όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων, σκόρπισαν ελπίδες. Η Αθήνα αναμένει:
Μια ουσιαστική επιμήκυνση αποπληρωμής κοντά στα 8 με 10 χρόνια (κι όχι στα 3 που επιδιώκει το Βερολίνο), επιστροφή των κερδών από τις διακρατήσεις ελληνικών ομολόγων, ώστε με το απαραίτητο «μαξιλάρι» αρκετών δις, να είναι σε θέση να πείσει τις αγορές πως είναι θωρακισμένη απέναντι σε μια αιφνίδια νέα κρίση και συνεπώς ικανή να δανειστεί από τον ιδιωτικό τομέα για την αναχρηματοδότηση του χρέους της.

Εκνευρισμός και ανάγκη αλλαγής ατζέντας

Είναι βέβαιο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το κυβερνητικό επιτελεί θα επιχειρήσει να μετατοπίσει τη συζήτηση από τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ στο θέμα της οικονομίας και της καθημερινότητας, επενδύοντας στην επιστροφή της κανονικότητας.
Ήδη οι λεπτομέρειες για την «γιορτή εξόδου» από το Μνημόνιο έχουν αρχίσει να συζητούνται καθώς αυτή θα αποτελέσει και την άτυπη έναρξη της (πολύμηνης ή όχι) προεκλογικής περιόδου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποδοκιμασίες κυβέρνηση Σκοπιανό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ