Απολογείται σήμερα ο Μπαρμπαρούσης για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας - iefimerida.gr

Απολογείται σήμερα ο Μπαρμπαρούσης για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Κων/νος Μπαρμπαρούσης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ο πρώην βουλευτής κατηγορείται για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας μετά την ομιλία του στη Βουλή.

O Κων. Μπαρμπαρούσης, που δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καλείται να εξηγήσει στον δικαστικό λειτουργό συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την συμφωνία με την πΓΔΜ. Ως ομιλητής της Χρυσής Αυγής, μεταξύ άλλων που είπε, ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τοΝ δικηγόρο του, όσα είπε, λέχθηκαν σε μια στιγμή έξαρσης και αμέσως μετά ανακλήθηκαν και για αυτό τον λόγο θα αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Ήταν ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης. Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ ευθυνών τους», υποστήριξε συγκεκριμένα ο δικηγόρος του, κ. Κορατζόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ