Σταϊνμάιερ προς ΗΠΑ: Ο κόσμος δεν είναι ρινγκ όπου όλοι παλεύουν εναντίον όλων - iefimerida.gr

Σταϊνμάιερ προς ΗΠΑ: Ο κόσμος δεν είναι ρινγκ όπου όλοι παλεύουν εναντίον όλων

Φωτογραφία: AP/ Michael Sohn
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ καλεί την Ουάσινγκτον να μην αντιμετωπίζει τον κόσμο σαν ένα ρινγκ στο οποίο όλοι παλεύουν εναντίον όλων, ενώ εξέφρασε ανησυχία για ανεπανόρθωτη ζημιά στις σχέσεις Ευρώπης- ΗΠΑ.

Οι φόβοι του πρόεδρου της Γερμανίας εκφράζονται μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων από την ΕΕ, αλλά και τις επικρίσεις του Αμερικανού σε βάρος του Βερολίνου για το μεταναστευτικό.

«Ανησυχώ λιγότερο για το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας σε σύγκριση με το μέλλον της διατλαντικής εταιρικής σχέσης μας», σημειώνει ο Στάινμαϊερ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα από μια ομιλία που θα εκφωνήσει στο Λος Άντζελες. «Όμως η ζημιά από το σημερινό σοκ θα μπορούσε να είναι βαθύτερη, μακροχρόνια και κυρίως ανεπανόρθωτη», επισημαίνει ακόμη.

«Πιστεύω ότι η Αμερική χρειάζεται εταίρους… Αλλά η Αμερική μπορεί μονάχα να αναγνωρίσει μια τέτοια εταιρική σχέση εφόσον αντιμετωπίσει τη "Δύση" ως κάτι περισσότερο από το σημείο του ορίζοντα σε μια πυξίδα και τον κόσμο (ως κάτι περισσότερο) από ένα ρινγκ όπου όλοι παλεύουν εναντίον όλων», αναφέρει ακόμη στην ίδια ομιλία.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ