Η Μέρκελ απάντησε στον Τραμπ -Μετά τις επιθέσεις του Αμερικανού για την εγκληματικότητα στη Γερμανία - iefimerida.gr

Η Μέρκελ απάντησε στον Τραμπ -Μετά τις επιθέσεις του Αμερικανού για την εγκληματικότητα στη Γερμανία

Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ αντέκρουσε τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, παραπέμποντας στα στοιχεία που δείχνουν ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί στη Γερμανία, κάτι που ο Αμερικανός αμφισβητεί επίμονα τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Η απάντησή μου είναι ότι ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε πρόσφατα τα στατιστικά για την εγκληματικότητα. Και αυτά μιλούν από μόνα τους», είπε η καγκελάριος στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τις αναρτήσεις του Τραμπ στο Twitter. «Βλέπουμε μία ελαφρά θετική εξέλιξη. Πάντα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Αλλά οι αριθμοί ήταν πολύ πιο ενθαρρυντικοί», συμπλήρωσε η Μέρκελ, στο περιθώριο της συνάντησής της με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να επιτίθεται μέσω Twitter στη Γερμανία, για τη μεταναστευτική πολιτική του Βερολίνου, σε μια προσπάθεια να υπεραμυνθεί των δικών του επιλογών στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Οι Γερμανοί στρέφονται εναντίον των ηγετών τους, καθώς η μετανάστευση ταρακουνά τον ήδη αδύναμο συνασπισμό του Βερολίνου. Η εγκληματικότητα στη Γερμανία είναι σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος που έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη, το να επιτραπεί η είσοδος σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν αλλάξει την κουλτούρα της τόσο βίαια και έντονα. Δεν θέλουμε να πάθουμε ότι συμβαίνει στην Ευρώπη με τη μετανάστευση», έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter ο Τραμπ.

Επανήλθε την Τρίτη, γράφοντας: «Η εγκληματικότητα στη Γερμανία έχει αυξηθεί πάνω από 10% (οι αρχές δεν θέλουν να αναφέρουν αυτά τα εγκλήματα) από τότε που έγιναν δεκτοί οι μετανάστες. Σε άλλες χώρες είναι ακόμη χειρότερα. Να είσαι έξυπνη Αμερική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ