Επιμένει ο Τραμπ για την άνοδο της εγκληματικότητας στη Γερμανία -Αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία - iefimerida.gr

Επιμένει ο Τραμπ για την άνοδο της εγκληματικότητας στη Γερμανία -Αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία

Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν τα επίσημα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι αυξήθηκε η εγκληματικότητα στη Γερμανία, κάτι που αποδίδει στη μεταναστευτική πολιτική που έχει εφαρμόσει το Βερολίνο.

«Η εγκληματικότητα στη Γερμανία έχει αυξηθεί πάνω από 10% (οι αρχές δεν θέλουν να αναφέρουν αυτά τα εγκλήματα) από τότε που έγιναν δεκτοί οι μετανάστες. Σε άλλες χώρες είναι ακόμη χειρότερα. Να είσαι έξυπνη Αμερική!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. Αυτή ήταν η δεύτερη παρέμβασή του, σε ισάριθμες ημέρες, στην κρίση που έχει προκληθεί στη γερμανική κυβέρνηση εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Βέβαια, το 2017 η γερμανική αστυνομία κατέγραψε 5.761.984 εγκληματικές ενέργειες, δηλαδή υπήρξε μείωση 5,1% σε σύγκριση με το 2016 (6.537.748). Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του τον προηγούμενο μήνα, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, εξέφραζε ικανοποίηση γιατί οι επιθέσεις εναντίον προσώπων ή περιουσιών υποχώρησαν το 2017 στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992.

Κατά τα φαινόμενα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πιστεύει αυτά τα στοιχεία. Συνέχισε τις αναρτήσεις του στο Twitter υπεραμυνόμενος της αμφιλεγόμενης μεταναστευτικής πολιτικής του, που προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και στο κόμμα του. «Εάν δεν έχετε σύνορα, δεν έχετε χώρα!», έγραψε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ