Η Μόσχα βάζει «πάγο» στην Αγκυρα για τα SU-57 -Πρόωρη η συζήτηση - iefimerida.gr

Η Μόσχα βάζει «πάγο» στην Αγκυρα για τα SU-57 -Πρόωρη η συζήτηση

Φωτογραφία: AP/ Pavel Golovkin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Τούρκοι δηλώνουν μεν ότι έχουν εναλλακτικές για να αντιμετωπίσουν την απόφαση των ΗΠΑ να μην τους πουλήσει τα F-35, αλλά η Μόσχα έβαλε... φρένο στις προσδοκίες της Αγκυρας ότι θα καλύψει το κενό με ρωσικά SU-57.

Απαντώντας εμμέσως στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και τον Μπιναλί Γιλντιρίμ- ο τελευταίος την Τρίτη διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η χώρα του έχει εναλλακτικές- ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Αμυνας της Δούμας χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για πώληση ρωσικών μαχητικών SU-57 στην Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου έχει δηλώσει ότι η Αγκυρα εξετάζει αυτή την εναλλακτική, αν οι ΗΠΑ τελικά δεν πουλήσουν την Τουρκία F-35, σαν αντίδραση επειδή η Τουρκία αγόρασε τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

«Προτού γίνουν οι οποιεσδήποτε συμφωνίες που αφορούν πωλήσεις εξοπλισμών, όλα ελέγχονται, λαμβάνεται επίσης υπ όψιν και ο πολιτικός προσανατολισμός της μιας ή της άλλης χώρας, όπως και η στάση που τηρεί έναντι της χώρας μας», δήλωσε ο Γιούρι Σβίτκιν για το θέμα.

«Η προσωπική μου άποψη είναι η ακόλουθη: θα έλεγα ότι προς το παρόν είναι πρόωρο να μιλάει κανείς για το ενδεχόμενο πώλησης των αεροσκαφών SU-57 σε αντικατάσταση των F-35», τόνισε ακόμη ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Δούμας.

Πηγή: ΑΠΕ/ Ria Novosti

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ