Η Γεννηματά ζήτησε από τον Γιούνκερ να συμβάλει αποφασιστικά για την ελάφρυνση του χρέους [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Γεννηματά ζήτησε από τον Γιούνκερ να συμβάλει αποφασιστικά για την ελάφρυνση του χρέους [εικόνες]

H Φώφη Γεννηματά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ/ Φωτογραφία intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική οικονομία και ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και η Φ. Γεννηματά αντάλλαξαν απόψεις για τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας, δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup που καλείται να αποφασίσει για το τέλος του ελληνικού προγράμματος. Και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στη χάραξη της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον. Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στα επόμενα βήματά της.

Η Γεννηματά ζήτησε από τον Γιούνκερ να συμβάλει αποφασιστικά για την ελάφρυνση του χρέους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ζήτησα σήμερα από τον κ. Γιούνκερ την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια. Μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη. Οι πολύχρονες θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να δικαιωθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η Γεννηματά ζήτησε από τον Γιούνκερ να συμβάλει αποφασιστικά για την ελάφρυνση του χρέους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πηγές, η Φ. Γεννηματά και ο Ζ.Κ. Γιούνκερ συζήτησαν για «το ρόλο της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», και υπό το φως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ με την πΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην ευρωβουλευτής κυρία Συλβάνα Ράπτη και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής καθηγητής κ. Π. Κ. Ιωακειμίδης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ