Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters: Εως 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα - iefimerida.gr

Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters: Εως 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα

Η γερμανική σημαία/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις προθέσεις της Γερμανίας για το θέμα του ελληνικού χρέους δίνει ανώτερος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο Reuters.

Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει κεφάλαια έως και 15 δισ. ευρώ για τη σταθεροποίηση της οικονομίας μετά τη λήξη του προγράμματος ώστε να μην είναι αναγκαία η έξοδος στις αγορές για δανεισμό» δήλωσε στο πρακτορείο. Τα χρήματα θα ληφθούν απο τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια που διατέθηκαν για την Ελλάδα πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο κυβερνητικός αξιωματούχος είπε πως το Βερολίνο δεν θεωρεί αναγκαία τη συμμετοχή του σε επίπεδο χρηματοδότησης. «Δεν θεωρούμε την καταβολή των 1,6 δισ. ευρώ υποχρεωτική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Γερμανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τα όποια πρόσθετα μέτρα για την Ελλάδα θα πρέπει να εγκριθούν στπό την Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Κάτω Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρέος Ελλάδα αδιάθετα αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ