Ιταλία: Πλοίο που μεταφέρει 552 μετανάστες, πλέει προς τη Σικελία - iefimerida.gr

Ιταλία: Πλοίο που μεταφέρει 552 μετανάστες, πλέει προς τη Σικελία

Πλοίο με μετανάστες/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica γράφει σήμερα ότι η αρνητική στάση της ιταλικής κυβέρνησης προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις φαίνεται να επεκτείνεται στη συνολική αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το πλοίο Diciotti του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού (το οποίο μεταφέρει 552 μετανάστες και πρόσφυγες) περίμενε δυο ημέρες πριν του ανακοινωθεί σε ποιο ιταλικό λιμάνι θα μπορούσε να αγκυροβολήσει.

Τελικά, η ιταλική Ακτοφυλακή και το υπουργείο Εσωτερικών υπέδειξαν το λιμάνι του Ποτσάλο, το οποίο βρίσκεται στην Σικελία.

Η La Repubblica διερωτάται για ποιον λόγο έπρεπε να παραμείνουν επί δυο ημέρες στην θάλασσα εκατοντάδες μετανάστες που έχουν υποστεί μεγάλο ψυχολογικό στρες και η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι σίγουρα καλή.

Σαράντα δυο μετανάστες και πρόσφυγες, μάλιστα, περιμένουν να μεταφερθούν στην ξηρά από την περασμένη Τρίτη, όταν διασώθηκαν και επιβιβάσθηκαν αρχικά στο αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο Trenton, το οποίο όμως δεν κατευθύνθηκε προς την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ