O Σάντσεθ κάνει πίσω στην υπόσχεση για πρόωρες εκλογές στην Ισπανία - iefimerida.gr

O Σάντσεθ κάνει πίσω στην υπόσχεση για πρόωρες εκλογές στην Ισπανία

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις εβδομάδες αφότου ανέλαβε τα ηνία της ισπανικής κυβέρνησης μετά την ανατροπή του Μαριάνο Ραχόι ο Πέδρο Σάντσεθ έκανε πίσω στην υπόσχεσή του ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Όπως είπε ο 46χρονος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, στόχος του είναι να ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση και να γίνουν οι εκλογές το 2020.

Ο Σάντσεθ έχει υπό τον έλεγχό του λιγότερο από το ένα τέταρτο των εδρών στην ισπανική βουλή και αναμενόταν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τους επόμενους μήνες ή το αργότερο στις αρχές του νέου έτους.

«Η φιλοδοξία μου είναι να ολοκληρώσω τη θητεία και να προκηρύξω τις επόμενες εκλογές το 2020», είπε στο κρατικό δίκτυο TVE στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε από την ορκωμοσία του.

Μ’ ένα υπουργικό συμβούλιο, όπου πλειοψηφούν οι γυναίκες, μια αύξηση των συντάξεων του δημοσίου σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό και άλλα μέτρα ο Σάντσεθ προσπαθεί να εδραιωθεί στην εξουσία και να προσελκύσει αριστερούς ψηφοφόρους. Χθες μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον πρόεδρο της Καταλανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία Πέδρο Σάντσεθ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ