Συνέλαβαν τον μακελάρη της Τουλούζης (;) - iefimerida.gr

Συνέλαβαν τον μακελάρη της Τουλούζης (;)

τουλούζη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χειροπέδες στον Νο1 ύποπτο για το μακελειό της Τουλούζης φημολογείται πως πέρασε η γαλλική αστυνομία, με τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της ημέρας από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, που βρίσκεται στην πόλη.

Μετά από 12 ώρες ανθρωποκυνηγητού η γαλλική αστυνομία λέγεται πως συνέλαβε τον αλγερινής καταγωγής Μοχάμεντ Μεράχ, 24 ετών. Ο ίδιος είχε ταμπουρωθεί σε ένα διαμέρισμα στην πόλη οπλισμένος, έχοντας ωστόσο ενημερώσει τις Αρχές πως θα παραδοθεί ο ίδιος το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς εδώ και ώρες η αστυνομία είχε υπό κράτηση την μητέρα του, τον αδερφό του, αλλά και την σύντροφό του.

Ενώ ολόκληρο το Ισραήλ θρηνεί για το ρατσιστικό έγκλημα, με τις κηδείες των τριών μικρών παιδιών και ενός ραβίνου να γίνονται στην Ιερουσαλήμ με περισσότερα από 2000 άτομα συγκεντρωμένα, εντός της ημέρας ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την σύλληψη, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από κυβερνητικά πρόσωπα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν διέψευσε ότι έχει συλληφθεί ο ύποπτος για τις δολοφονίες τριών παιδιών, τριών στρατιωτών και ενός ραββίνου στη νοτιοδυτική Γαλλία.

«Ο Κλοντ Γκεάν διαψεύδει τη σύλληψη του υπόπτου», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργού, Πιερ-Ανρί Μπραντέ.

Στο μεταξύ, η αστυνομία -αναφέρει το BBC- βρήκε εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του αδερφού του Μεράχ. Ο δικηγόρος που υπερασπίζεται εδώ και χρόνια τον Μοχάμεντ Μέραχ δε φανταζόταν ποτέ ότι αυτός ο «ευγενικός και πολιτισμένος» νέος θα μπορούσε να διαπράξει τέτοια εγκλήματα «απόλυτης σκληρότητας».

Ο Κριστιάν Ετελέν εξήγησε στο κανάλι BFMTV ότι αναλαμβάνει υποθέσεις του 23χρονου Μέραχ «από το 2004 ή 2005», δηλαδή όταν ακόμη ήταν παιδί. Την τελευταία φορά τον υπερασπίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου για «μια παλιά υπόθεση», όταν είχε συλληφθεί χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Τότε ο Μέραχ καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός μήνα και επρόκειτο να εμφανιστεί στις αρχές Απριλίου σε άλλο δικαστή που θα αποφάσιζε για την τροποποίηση της ποινής του.

Παρά τα μικροαδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί, κυρίως κλοπές, ο δικηγόρος τόνισε ότι ο ίδιος είχε γνωρίσει «ένα άτομο υπάκουο στη συμπεριφορά του, πολιτισμένο και όχι τόσο άκαμπτο που να οδηγεί κάποιον να σκεφθεί ότι είναι φανατικός».

Ο 23χρονος δεν είχε κάνει καμία δήλωση περί Ισλάμ ενώπιον του δικηγόρου του. «Όμως έμαθα πριν από δύο χρόνια ότι αιφνιδίως έγινε ριζοσπαστικός και έφυγε για το Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

«Του είχα πει ότι, λόγω των μετακινήσεων αυτών, θα τον παρακολουθούσε στενά η αστυνομία και ότι ήταν προς το συμφέρον του να μην κάνει παραβάσεις», συνέχισε ο Ετελέν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ