Φυλάκιση 15 ετών για τον πατέρα του Τούρκου μπασκετμπολίστα Καντέρ -Είχε μπει στο στόχαστρο του Ερντογάν - iefimerida.gr

Φυλάκιση 15 ετών για τον πατέρα του Τούρκου μπασκετμπολίστα Καντέρ -Είχε μπει στο στόχαστρο του Ερντογάν

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 15 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε ο πατέρας του Ενές Καντέρ, Μεχμέτ από δικαστήριο της Τουρκίας όπως μεταδίδουν από το πρωί της Δευτέρας τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ο πατέρας του μπασκετμπολίστα που αγωνίζεται στο NBA με τους Νιου Γιορκ Νικς μπήκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης Ερντογάν το 2017, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το 2016, με τον Καντέρ να επιμένει πως όλα γίνονται επειδή εκείνος άσκησε και συνεχίζει να ασκεί έντονη κριτική στον Πρόεδρο της χώρας.

«Ό,τι κι αν γίνει, θα συνεχίσω να μάχομαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου. Η δικαιοσύνη και η δημοκρατία είναι πάνω απ' όλα. Θα υποστηρίξω όσα πιστεύω και θα συνεχίσω να προσπαθώ για να είμαι η φωνή όλων των αθώων ανθρώπων» σχολίασε ο Καντέρ, με τον πατέρα του να μη βρίσκεται στην Τουρκία, με αποτέλεσμα προς το παρόν τουλάχιστον να αποφεύγει την σύλληψη και φυλάκισή του. Υπενθυμίζουμε πως ο έμπειρος center έχει υποστηρίξει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον άνθρωπο που ο Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν Καντέρ φυλάκιση Πατέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ