Αντί για αντιβιοτικά θα τρώμε κατσαρίδες και ακρίδες - iefimerida.gr

Αντί για αντιβιοτικά θα τρώμε κατσαρίδες και ακρίδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με έρευνα οι εγκέφαλοι από έντομα όπως οι κατσαρίδες και οι ακρίδες περιέχουν μόρια που έχουν ισχυρή αντιβιοτική δράση και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών φαρμάκων ακόμα και για το E. Coli.

Τουλάχιστον εννέα διαφορετικά μόρια εντόπισαν οι ερευνητές στους εγκεφαλικούς ιστούς των κατσαρίδων και των ακρίδων, που δρουν τοξικά κατά βακτηρίων όπως o σταφυλόκοκκος (MRSA) και το E. Coli.

Οι ιστοί από τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα των συγκεκριμένων εντόμων μπόρεσαν να εξοντώσουν πάνω από το 90% των παθογόνων μικροοργανισμών, χωρίς να βλάψουν τα γειτονικά υγιή ανθρώπινα κύτταρα.

Bρετανοί ερευνητές ήδη μελετούν τις αντιμικροβιακές ιδιότητες των εντόμων, με την ελπίδα ότι τελικά θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά αντιβιοτικών που θα είναι πιο αποτελεσματικά και θα έχουν λιγότερες παρενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ