Καρτάλης σε Παπακωνσταντίνου: Μην κάνεις τον Αγιο Κοσμά τσιμέντο! - iefimerida.gr

Καρτάλης σε Παπακωνσταντίνου: Μην κάνεις τον Αγιο Κοσμά τσιμέντο!

Καρτάλης σε Παπακωνσταντίνου: Μην κάνεις τον Αγιο Κοσμά τσιμέντο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, με με αφορμή τη διάταξη που πρόσθεσε στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και με την οποία επιτρέπεται σε ποσοστό 40% της συνολικής έκτασης, οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την προσθήκη με την οποία θα επιτρέπονται και χρήσεις αμιγούς κατοικίας στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά και κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ώστε να φέρει σήμερα στη Βουλή μια τέτοια διάταξη.

«Προσθέτετε 300.000 τετραγωνικά μέτρα στην παραλία του Αγίου Κοσμά ή διαφορετικά 400 πολυκατοικίες ή 1000 μεζονέτες. Με συγχωρείτε αλλά δρομολογήσατε μια πολύ εσφαλμένη προσέγγιση και τελείως διαφορετική από αυτήν που είχαμε συζητήσει στην επιτροπή. Σας παρακαλώ να μας πείτε αν αυτή η διάταξη σας ήρθε από έξω και να μας εξηγήσετε ποια επενδυτική προοπτική σας ώθησε να προσθέσετε αυτή τη διάταξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτάλης απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η συγκεκριμένη προσθήκη στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, την οποία ανακοίνωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προβλέπει ότι «επιτρέπονται και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας σε ποσοστό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της συνολικής έκτασης του παράκτιου μετώπου. Στις περιοχές αμιγούς κατοικίας ο συντελεστής δόμησης που καθορίζεται από την πολεοδομική μελέτη δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 0,6».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ