Forbes: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε «ευθανασία» στους ομολογιούχους - iefimerida.gr

Forbes: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε «ευθανασία» στους ομολογιούχους

Forbes
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τίτλο «Η επαίσχυντη χρεοκοπία της Ελλάδας και η ευθανασία των ομολογιούχων» το Forbes με άρθρο του δίνει στη χώρα μας τη χαριστική βολή, αναφερόμενο στο «κούρεμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση ξεζούμισε του κατόχους κρατικών ομολόγων, ενεργώντας με επαίσχυντο τρόπο, αποστερώντας τους 140 δισ. δολάρια, εξαναγκάζοντάς τους να ανταλλάξουν ''τίτλους'' που τους απέφεραν λιγότερα των μισών χρημάτων από εκείνα που δικαιούνταν. Σε αυτό προστίθεται το ψέμμα της κυβέρνησης, ότι δεν πρόκειται για ακούσια συμμετοχή (αλλιώς πτωχεύουμε) αλλά για φιλική συμφωνία με τη θέληση των ομολογογιούχων. Ναι, καλά!» καταλήγει το άρθρο.

Αυτό που έκανε Ελλάδα στους πιστωτές της δεν είναι καινούργιο για τη χώρα αυτή, ιστορικά, αλλά είναι πολύ χειρότερη από ό, τι απλώς μια κακή πρακτική στα δημόσια οικονομικά, αναλύουν. Η Ελλάδα υπέπεσε σε σοβαρή αδικία, παρακάμπτωντας συμβάσεις, ήθη και τα χρήματα που πηγαίνουν από χέρι σε χέρι, γράφει το Forbes. Και συνεχίζει με μαθήματα γλωσσολογίας. «Η λατινική ρίζα του όρου "πίστωση" είναι η εμπιστοσύνη. Απορρίψτε την ηθική ρίζα της εμπιστοσύνης, απαλλάξτε τη από την ειλικρίνεια και την τιμή και θα καταστρέψετε την (έννομη) διαδικασία δανεισμού χρημάτων. Πείτε αντίο στη συνέχεια σε ένα πιστωτικό σύστημα, καθώς και στην προηγμένη οικονομική ανάπτυξη που μόνο μέσω πίστωσης είναι δυνατή». Ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση λήστεψε τους κατόχους ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να προβεί στις απαραίτητες πληρωμές κεφαλαίου, αλλά επειδή φοβόταν ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τα νέα επιτόκια -που θα ήταν στα ύψη- προκειμένου να εξασφαλίσει τη νέα χρηματοδότηση, αναλυτής αναφέρει.«Η ελληνική κυβέρνηση είναι σπάταλη, ανέντιμη, ανάξια εμπιστοσύνης. Πίστωση σημαίνει εμπιστοσύνη. Αλλά η Ελλάδα στερείται αξιοπιστίας. Η Ελλάδα επέλεξε να υπερδανειστεί και κατόπιν να υποστεί επιλεκτική χρεοκοπία, δίχως να τιμωρηθεί» και κανείς δεν την καταδίκασε, σχολιάζεται στο άρθρο αφού όλα έγιναν με τις ευλογίες της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ