Συνελήφθη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi για το Dieselgate - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi για το Dieselgate

O Ρούπερτ Στάντλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρούπερτ Στάντλερ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi, συνελήφθη στη Γερμανία και τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για το dieselgate.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Στάντλερ συνελήφθη σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονάχου, εξηγώντας ότι εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος ο πρόεδρος της θυγατρικής της Volkswagen να αποκρύψει στοιχεία σχετικά με το το σκάνδαλο με το λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων.

«Ο ύποπτος έχει παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η Audi επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Στάντλερ χωρίς ωστόσο να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Στα τέλη Μαΐου η εισαγγελία του Μονάχου είχε επεκτείνει την έρευνά της στην Audi για να περιλάβει τον Στάντλερ καθώς και ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας τους για «απάτη και ψευδή διαφήμιση».

Εξάλλου στις αρχές Ιουνίου οι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση περίπου 60.000 αυτοκινήτων Audi A6 και A7 μετά τον εντοπισμό ενός «παράνομου λογισμικού», ικανού να παραποιεί το επίπεδο των εκπομπών ρύπων, όπως είχε ανακοινώσει η ομοσπονδιακή υπηρεσία αυτοκινήτου KBA.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Audi ΡΟΥΠΕΡΤ ΣΤΑΝΤΛΕΡ DIESELGATE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ