Ο καπετάν Πράσινος των Κυκλάδων -Μια θρυλική μορφή του Αιγαίου [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο καπετάν Πράσινος των Κυκλάδων -Μια θρυλική μορφή του Αιγαίου [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μορφή του, στα 76 του χρόνια, θυμίζει πειρατή. Με μια μπαντάνα δεμένη μονίμως στο μέτωπο, που το έχουν σκάψει οι αγέρηδες.

Πίσω από τα μαύρα του γυαλιά, ένα αποφασιστικό βλέμμα.. Στο στόμα του ένα μόνιμο χαμόγελο, γεμάτο από εμπειρίες μιας ζωής. Είναι ο θρυλικός Καπετάν Πράσινος. Ενας από τους τελευταίους αυθεντικούς Καπετάνιους του Αιγαίου. 50 χρόνια με το καϊκι του, μεταφέρει ανθρώπους και εμπορεύματα από τις μικρές Κυκλάδες στη Νάξο και αντίστροφα. Τα μποφόρ δεν τον τρομάζουν. Οι ιστορίες του για φουρτουνιασμένες θάλασσες και ταξίδια με ανέμους μέχρι και 11 μποφόρ, εντυπωσιάζουν πάντα τους επισκέπτες του μικρού νησιού. Οπως λέει, μια φορά αναγκάστηκε να ταξιδέψει λόγω έκτακτης ανάγκης, από τη Δονούσα προς τη Νάξο, με 11 μποφόρ. Τα κύμματα σκέπαζαν το σκάφος. Μέσα στο καϊκι ήταν ένας...μουγκός, όπως λέει χαρακτηριστικά. Όταν τα πελώρια κύματα τύλιξαν το σκάφος, ο άνδρας ξαφνικά μίλησε.. Ωχ Παναγία μου φώναξε. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο Καπετάν Πράσινος.

Μια άλλη φορα θυμάται, οτι ένας Βρετανός τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ από την θαλασσοταραχή, που μόλις έφτασε στη Νάξο φώναξε: «Λιμάνι Λιμάνι», αν και δεν ήξερε ούτε λέξη ελληνικά.. Από αυτές και άλλες παρόμοιες ιστορίες ο Καπετάν Κώστας Πράσινος έχει γίνει μια από τις πιο αγαπητές φυσιογνωμίες των Κυκλάδων. Ενας μικρός θρύλος. Ολοι άλλωστε παραδέχονται ότι ο Καπετάν Πράσινος και το σκάφος του, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη των μικρών Κυκλάδων. Και όλοι γνωρίζουν ότι στα δύσκολα ο καπετάν Πράσινος θα είναι εκεί. Θα μεταφέρει ασθενείς και τραυματίες στη Νάξο, χωρίς να φοβηθεί την θάλασσα και χωρίς να διστάσει. Θα φέρει φάρμακα στο νησί και θα φροντίσει για τις μικρές Κυκλάδες.

Ο καπετάν Πράσινος των Κυκλάδων -Μια θρυλική μορφή του Αιγαίου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ο καπετάν Πράσινος των Κυκλάδων -Μια θρυλική μορφή του Αιγαίου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ο καπετάν Πράσινος των Κυκλάδων -Μια θρυλική μορφή του Αιγαίου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το πόσο χρήσιμο είναι αυτό το σκάφος για το νησί, δεν θα το πώ εγώ. Ρώτα τους Κουφονησιώτες, λέει ο καπετάν Πράσινος στον ρεπόρτερ του iefimerida. Αυτοί ξέρουν πώς αισθάνονται, όταν ξέρουν οτι ό,τι και να τους συμβεί, όποια ώρα της νύχτας χρειαστούν μεταφορικό μέσο.. ο καπεταν Πράσινος είναι εδω.

Ο Καπετάν Πράσινος αφηγείται πώς ένας άνθρωπος που είχε αρρωστήσεις και είχε χάσει την φωνή του, εξαιτίας της θαλασσοταραχής μίλησε. Αρχισε να φωνάζει Παναγία μου..

Οτι καιρό και να έχει, ο Καπετάν Πράσινος μεταφέρει τον κόσμο απο τις Μικρές Κυκλάδες στην Νάξο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ