Πώς το πάθος του Αρτέμη Σώρρα για τα «λευκά Καρέλια» τον... πρόδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. - iefimerida.gr

Πώς το πάθος του Αρτέμη Σώρρα για τα «λευκά Καρέλια» τον... πρόδωσε στην ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πάθος του για το κάπνισμα και μια συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων ήταν αυτή που πρόδωσε, όπως φαίνεται, τον Αρτέμη Σώρρα.

Ο... ιερέας Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη το Σάββατο, μετά από 14 μήνες αναζήτησης σε διαμέρισμα στον Άλιμο, όπου τον έκρυβε ένα μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις», σε ένα διαμορφωμένο υπόγειο, όπου είχαν καλύψει παράθυρα και πόρτες.

Ο Αρτέμης Σώρρας δεν έβγαινε ποτέ από τον χώρο και τα ψώνια συντήρησής τους έκανε το μέλος του μορφώματος που συνελήφθη μαζί του και ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης του υπογείου.

Το συγκεκριμένο μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα, όπως και πολλά άλλα του μορφώματος, στο πλαίσιο των ερευνών που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Σώρρα.

Κάποιες μέρες πριν τη σύλληψη, τελικά, του Αρτέμη Σώρρα, οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» παρατήρησαν κάτι που τους οδήγησε στη σύλληψη Σώρρα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ιδιοκτήτης του υπογείου διαμερίσματος αγόρασε έξι πακέτα τσιγάρα «Καρέλια» λευκά και πήγε στο διαμέρισμα της Μενάνδρου στον Αλιμο, όπου όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια κρυβόταν ο Σώρρας.

Οσο για το πώς συνέδεσαν τα τσιγάρα με τον Σώρρα; Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. γνώριζαν ότι ο αρχηγός του μορφώματος αυτού κάπνιζε τη συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έτσι με το πού είδαν το άτομο που είχαν υπό παρακολούθηση να τα αγοράζει από το περίπτερο, σήμαναν συναγερμό.

Το απόγευμα του Σαββάτου μπήκαν στο υπόγειο διαμέρισμα και συνέλαβαν τον Αρτέμη Σώρρα.

Ο καταζητούμενος είχε αφήσει μακριά μαλλιά και γεννιάδα και προσομοίαζε με παπά, όπως ανέφεραν πληροφορίες στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο ίδιος και η σύζυγός του, τον Μάρτιο του 2017 είχαν καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης και πέντε χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, μετά από μήνυση που του έκανε ο κουμπάρος του Φώτης Λεμπίδας και πρώην συνεργάτης του, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος. Η σύζυγός του Βάια Ρουγκλίου πρόσφατα παραδόθηκε καθώς το Εφετείο Πάτρας μείωσε την ποινή της από οκτώ χρόνια σε τρία και της έδωσε τη δυνατότητα να την εξαγοράσει. Πλήρωσε 40.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη. Ο Αρτέμης Σώρρας, που εμφανίστηκε ως σωτήρας της χώρας με ανύπαρκτα δισεκατομμύρια, συνέχιζε τα παραληρηματικά ηχητικά του μηνύματα στο Διαδίκτυο σχεδόν σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο άλλοτε απευθύνει συμβουλές προς τα «αδέρφια» του, τους Έλληνες, και άλλοτε καθαιρεί πρώην συνεργάτες του στην οργάνωση ή ακόμα και δικηγόρους που είχαν αναλάβει υποθέσεις του.

Στο μεταξύ, οι εκατοντάδες πολίτες που έπεισε να στείλουν εξώδικα στο Δημόσιο για να… πληρώσει τα χρέη τους η Ελλήνων Συνέλευσις βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις. Αντίθετα με τη σύζυγό του, ο ίδιος δεν μπορούσε να εμφανιστεί καθώς εκτός από τις δυο ποινές φυλάκισης 3 ετών και 28 μηνών που εκκρεμούν, έχει σε βάρος του και ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την εξαφάνιση του ζεύγους Σώρρα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της interpol καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εγκατέλειψαν τη χώρα. Ο Σώρρας άλλωστε είχε διατηρήσει επαφές κυρίως στη Γερμανία από την εποχή που δούλευε ως οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών.

Πριν από την εξαφάνισή του περνούσε το χρόνο του σε ένα μικρό γραφείο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ η τελευταία γνωστή του διεύθυνση ήταν σε ένα παλιό διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρτέμης Σώρρας τσιγάρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ