Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες την ώρα της υπογραφής της συμφωνίας - iefimerida.gr

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες την ώρα της υπογραφής της συμφωνίας

ΑΛέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ. Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στην εκκλησία στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και λίγο πριν υπογραφεί η συμφωνία για την Μακεδονία.

Την εντολή έδωσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος ο οποίος ζήτησε οι καμπάνες να χτυπήσουν πένθιμα σε ολόκληρο τον νομό Φλωρίνης. Την ίδια ώρα, διαδηλωτές κατά της συμφωνίας είχαν συγκεντρωθεί όσο πιο κοντά μπορούσαν στο σημείο όπου διεξάγεται η τελετή υπογραφής από τους Τσίπρα-Ζάεφ.

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες την ώρα της υπογραφής της συμφωνίας  | iefimerida.gr 0

Ωστόσο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα φαίνεται πως υπήρξε και ένταση με ρίψη χημικών. Μια ομάδα πολιτών προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφενδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ