Πάπας Φραγκίσκος: Οι αμβλώσεις μοιάζουν με τη ναζιστική ευγονική -Οταν γίνονται για γενετικές παθήσεις - iefimerida.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Οι αμβλώσεις μοιάζουν με τη ναζιστική ευγονική -Οταν γίνονται για γενετικές παθήσεις

Φωτογραφία: AP/ Alessandra Tarantino
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις αμβλώσεις που γίνονται όταν οι προγεννητικοί έλεγχοι αποκαλύπτουν γενετικές ή ανατομικές ανωμαλίες.

Μάλιστα, τις παρομοίασε με τις προσπάθειες των ναζί να δημιουργήσουν μια ανώτερη φυλή εξολοθρεύοντας τους αδύναμους. «Πρέπει να αποδεχόμαστε τα παιδιά όπως έρχονται, όπως τα στέλνει ο θεός (...), ακόμη κι αν είναι άρρωστα», είπε ο Πάπας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους προγεννητικούς ελέγχους.

«Η πρώτη πρόταση σε αυτή την περίπτωση είναι "πρέπει να το ξεφορτωθούμε;". Φόνοι παιδιών. Για να έχουμε μια πιο ήσυχη ζωή, εξοντώνουμε αθώα πλάσματα», συνέχισε, σε ομιλία του στο Forum delle Famiglie, εκδήλωση συνομοσπονδίας ενώσεων που εκπροσωπούν οικογένειες καθολικών στην Ιταλία.

«Το λέω με οδύνη. Τον περασμένο αιώνα, όλος ο κόσμος σκανδαλίστηκε από αυτό που έκαναν οι ναζί για να επιτύχουν την καθαρότητα της φυλής. Σήμερα κάνουμε το ίδιο πράγμα με λευκά γάντια», υπογράμμισε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Στην ίδια ομιλία υποστήριξε ότι μόνο ετερόφυλα ζευγάρια μπορούν να αποκαλούνται οικογένειες. «Είναι οδυνηρό να συζητάμε γι' αυτό σήμερα: Ο κόσμος μιλάει για διαφοροποιημένες οικογένειες, για διάφορα είδη οικογένειας, αλλά η οικογένεια στα μάτια του θεού είναι μόνο μία, αυτή που δημιουργούν ένας άνδρας και μια γυναίκα», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, dpa

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας Φραγκίσκος αμβλώσεις ναζί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ