Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Ερντογάν για το θέμα της Συρίας - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Ερντογάν για το θέμα της Συρίας

Ο Γάλλος πρόεδρος ελπίζει ότι ο διάλογος με την Τουρκία θα ενισχυθεί περαιτέρω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διατύπωσε σήμερα την ελπίδα ότι «ο διάλογος με την Τουρκία θα ενισχυθεί περαιτέρω, ιδίως στο θέμα της Συρίας».

Αυτό κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.
Ο Εμανουέλ Μακρόν «επανέλαβε τη δέσμευσή του στον πολιτικό διάλογο και τους ιστορικούς δεσμούς της Γαλλίας με την Τουρκία», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

«Υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, στις περιφερειακές κρίσεις και τα μεταναστευτικά ζητήματα υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην υποδοχή των Σύρων προσφύγων» συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε ο διάλογος με την Τουρκία να ενισχυθεί περαιτέρω, ιδίως στο θέμα της Συρίας, προκειμένου να επιτευχθεί η σταθερότητα, η προστασία των άμαχων και η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για αξιόπιστη πολιτική διαδικασία» καταλήγει το δελτίο τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ