Νοβότνι: Ο πληθωρισμός έχει φτάσει ήδη στον στόχο της ΕΚΤ - iefimerida.gr

Νοβότνι: Ο πληθωρισμός έχει φτάσει ήδη στον στόχο της ΕΚΤ

O αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη στον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πρέπει να ομαλοποιηθεί η πολιτική της όσο το δυνατόν γρηγορότερα «τεχνικά» γίνεται, δήλωσε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Εβαλντ Νοβότνι.

Η ΕΚΤ αποφάσισε την Πέμπτη να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αγοράς ενεργητικών ύψους 2,6 τρισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά έδωσε σήμα ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων θα έρθει αργότερα από ότι περίμεναν οι αγορές, καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται αργά.

«Υπό τη δική μου οπτική, ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί, επειδή το να έχεις 1,7% ή 1,9% είναι μέσα στη στατιστική ανακρίβεια», τόνισε σε συνέντευξη του. «Πιστεύω ότι η ΕΚΤ μπορεί να πει ότι έχουμε με επιτυχία επιτύχει τον στόχο μας».

Ο Μάριο Ντράγκι έδωσε πάντως χθες σήμα ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα αργήσουν. Το επιχείρημα του πάντως έρχεται σε αντίθεση με το Πρόεδρο Μάριο Ντράγκι που έχει υποστηρίξει ότι το 1,7% δεν είναι σε συμφωνία με τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό κοντά στο 2%.

Σύμφωνα με το Reuters, τόνισε ότι «είναι σημαντικό η ΕΚΤ να αδράξει τις ευκαιρίες για ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής όσο το δυνατόν γρηγορότερα τεχνικά γίνεται».

Πρόσθεσε ότι υποστηρίζει πλήρως τις αποφάσεις που πήρε η Τράπεζα μία μέρα νωρίτερα, αποκαλώντας το χρονικό διάγραμμα ρεαλιστικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νοβότνι ΕΚΤ επιτόκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ