Βενιζέλος: Υπερψηφίζω με έμφαση την πρόταση δυσπιστίας -Διορθώστε τη συμφωνία - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Υπερψηφίζω με έμφαση την πρόταση δυσπιστίας -Διορθώστε τη συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι θα υπερψηφίσει με έμφαση την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση την οποία όπως είπε ο ίδιος την αντιλαμβάνεται ως καταψήφιση της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής.

Υπερψηφίζω με έμφαση την πρόταση δυσπιστίας

«Το νόημα που εγώ θέλω να δώσω στην πρόταση δυσπιστίας την οποία υπερψηφίζω με ιδιαίτερη έμφαση είναι ευρύτερο. Είναι η απάντηση σε αυτό που συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι οι απαντήσεις στον κομπασμό, στον τυχοδιωκτισμό, στην ακύρωση της έννοιας των λέξεων, στην ακύρωση κάθε πολιτικής αρχής και αξίας.

Είναι η απάντηση στην συστηματική απαξίωση και αλλοίωση των θεσμών, του κράτους δικαίου, η απάντηση στην χειραγώγηση της δικαιοσύνης.»

Να μην εμφανίζεται ο Τσίπρας ως υπερασπιστής του Καραμανλή και του Παπανδρέου

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι εμφανίζεται χωρίς θράσος ως τιμητης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η πρόταση δυσπιστίας όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και την ψηφίζω είναι η απάντηση στο ασύλληπτο πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα που εμφανίζεται ως ομογάλακτος μεγάλος αδελφός του κ. Καμμένου, ως προστάτης της μνήμης και του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου ως τιμητης και ρυθμιστής ταυτόχρονα των εσωτερικών καταστάσεων, συσχετισμών και σχέσεων και στη Νέα Δημοκρατία και στο Κίνημα αλλαγής»

Η στάση των ΑΝΕΛ είναι επικοινωνιακή απάτη

Ο πρώην υπουργός οικονομικών χαρακτήρισε επικοινωνιακή απάτη τη στάση που κρατούν οι ανεξάρτητοι έλληνες οι οποίοι ενώ ψηφίσουν την κυβέρνηση διαφωνούν με την συμφωνία, Και επανέλαβε ότι αν η συμφωνία δεν διορθωθεί μέχρι την Κυριακή που θα ψηφιστεί θα παράξει αποτελέσματα τα οποία στο μέλλον θα είναι αδύνατο να ανακληθούν.

«Η συμφωνία που θα έρθει μετά από μήνες με άλλα συμφραζόμενα δεν θα ειναι δυνατόν να κάνουμε την οποιαδήποτε παρέμβαση.

Χρειάζεται συμβιβαστική λύση με την γειτονική χώρα, σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes και εσωτερικά και διεθνώς, χρειάζεται διεθνής συμφωνία πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας όπως έγινε με την ενδιάμεση συμφωνία του 95.

Αναπόσπαστο στοιχείο μιας λύσης,λειτουργικής,βιώσιμης για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα είναι η ακύρωση κάθε αλυτρωτισμού με την έννοια της ιδεολογικής χρήσης της ιστορίας. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη συμφωνία εστιάζεται εκει».

Σας παρακαλώ ως Eλληνας πατριώτης διορθώστε την συμφωνία

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση όπως είπε ως πατριώτης να διορθώσει τώρα πριν είναι αργά τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας

« Παρακαλώ την κυβέρνηση ως έλληνας πατριώτης να φροντίσει να βελτιώσει το κείμενο στα σημεία εκείνα τα οποία είναι ανοιχτά στο μέλλον σε κακή χρήση και μπορούν να γίνουν πήγες προβλημάτων, διότι ανεξαρτήτως της νομικής συζήτησης η υπογραφή εφόσον συντελεστεί δεσμεύει και εγκλωβίζει την χώρα σε ένα τετελεσμένο και μετά δεν θα έχουμε περιθώρια να επέμβουμε ώστε να διασφαλίσουμε την καλή γειτονία, την ειρήνη,την περιφερειακή σταθερότητα, την ασφάλεια, την πρόοδο, την ανάπτυξη και όλες τις αξίες στο όνομα των οποίων βεβαίως αγωνιζόμαστε και ως πολιτικές δυνάμεις και όσα άτομα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ