Στις 2 το μεσημέρι η κρίσιμη ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη για τη συμφωνία με τα Σκόπια - iefimerida.gr

Στις 2 το μεσημέρι η κρίσιμη ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη για τη συμφωνία με τα Σκόπια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όλες τις πτέρυγες της βουλής αναμένεται, στις 2 το μεσημέρι, η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει άριστη γνώση του θέματος, ως πρώην υπουργός Εξωτερικών. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη θέση που θα λάβει έναντι της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, αφού στο παρελθόν η πρώην υπουργός είχε επιδείξει πολιτικό ρεαλισμό για την λύση στο ονοματολογικό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ντόρα Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της σύνθετης ονομασία erga omnes αλλά εφόσον υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα άλλα -Σύνταγμα ΠΓΔΜ, αλυτρωτισμός κ.λπ.
«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα ‘Μακεδονία’ υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα», δήλωσε η πρώην υπουργός.

Ερωτηθείσα για την άποψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία έλεγαν «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε:

«Εγώ δεν είμαι γραφική, είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Το μεγάλο πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εκφράζεται ο αλυτρωτισμός; Εκφράζεται μέσα και από το όνομα, μέσα από το Σύνταγμα, μέσα από τα σύμβολα, μέσα από την αντίληψη ότι έχουμε μειονότητες εκτός συνόρων. Αυτό είναι ένα πακέτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ