O Τσέχος πρόεδρος έκαψε ένα τεράστιο εσώρουχο για να χλευάσει τους δημοσιογράφους [βίντεο] - iefimerida.gr

O Τσέχος πρόεδρος έκαψε ένα τεράστιο εσώρουχο για να χλευάσει τους δημοσιογράφους [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωστός για την εχθρική του στάση έναντι των δημοσιογράφων ο Μίλος Ζέμαν περιέπαιξε τους εκπροσώπους του Τυπου, σε ένα αξιοπερίεργο χάπενινγκ όπου πρωταγωνίστησε ένα... κόκκινο σώβρακο.

Ο 73χρονος πρόεδρος της Τσεχίας, για την υγεία του οποίου διατυπώνονται πολλές εικασίες το τελευταίο διάστημα στα μέσα ενημέρωσης, κάλεσε χθες τα ΜΜΕ σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας σωρεία εικασιών για το κατά πόσο σκόπευε να ανακοινώσει την παραίτησή του.

O Τσέχος πρόεδρος έκαψε ένα τεράστιο εσώρουχο για να χλευάσει τους δημοσιογράφους [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

«Ζητώ συγγνώμη από τους δημοσιογράφους, των οποίων εξέτασα την εξυπνάδα, ματαίως όπως πάντα», είπε ο Μίλος Ζέμαν, περιστοιχισμένος από τον εκπρόσωπο και τους συμβούλους του, στον κήπο του Κάστρου της Πράγας, την πρώην βασιλική κατοικία που από το 1918 αποτελεί την επίσημη έδρα της προεδρίας.

Ενώπιον πλήθους δημοσιογράφων που δεν πίστευαν στα μάτια τους, ο πρόεδρος έριξε κατόπιν στη φωτιά, με τη βοήθεια δύο πυροσβεστών, ένα γιγαντιαίο κόκκινο σώβρακο, δηλώνοντας ότι «η εποχή των εσωρούχων στην πολιτική τελείωσε».

Με αυτήν την αναπάντεχη ενέργεια, ο Ζέμαν παρέπεμπε στη φάρσα που είχε κάνει το 2015 μια ομάδα, τα μέλη της οποίας ντύθηκαν καπνοδοχοκαθαριστές, σκαρφάλωσαν στη στέγη του προεδρικού μεγάρου και τοποθέτησαν στον ιστό της σημαίας ένα τεράστιο κόκκινο ανδρικό εσώρουχο, που συμβόλιζε, όπως έλεγαν, το «φλερτ» του πρώην κομμουνιστή προέδρου με την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο Ζέμαν είχε αποκαλέσει κάποτε τους εκπροσώπους του Τύπου «κοπριά», ενώ σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Οκτώβριο εμφανίστηκε μ’ ένα πλαστικό Καλάσνικοφ, λέγοντας ότι είναι «για τους δημοσιογράφους».

O Τσέχος πρόεδρος έκαψε ένα τεράστιο εσώρουχο για να χλευάσει τους δημοσιογράφους [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

«Λυπάμαι που σας έπιασα κορόιδα, πραγματικά δεν το αξίζατε», συνέχισε χθες ο πρόεδρος ειρωνευόμενος τους δημοσιογράφους, προτού να μπει στο αυτοκίνητό του και να φύγει.

Αυτό το «χάπενινγκ» του Ζέμαν προκάλεσε αμέσως σωρεία αντιδράσεων. «Παρακολουθήσαμε το πιο θλιβερό γεγονός στην ιστορία της προεδρίας της χώρας μας, μετά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του τελευταίου Κομμουνιστή προέδρου Γκούσταβ Χούσακ, το 1989», είπε ο σχολιαστής Γίντριτς Σίντλο στη διαδικτυακή τηλεόραση Seznam TV.

Ο πρόεδρος «θα έπρεπε να είναι το αξιοπρεπές σύμβολο του κράτους μας, αλλά καίει ένα εσώρουχο σε επίσημη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους. Ξυπνήστε μας από αυτόν τον εφιάλτη», σχολίασε ο Γίρι Πόσπισιλ, αρχηγός του δεξιού κόμματος TOP 09.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Ζέμαν πάσχει από διαβητική νευροπάθεια και έχει προβλήματα ακοής. Είναι μανιώδης καπνιστής και δεν κρύβει το πάθος του για την μπίρα και το αλκοόλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μίλος Ζέμαν Τσεχία εσώρουχο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ