Ο Ερντογάν ζητά «στενό μαρκάρισμα» στους ψηφοφόρους του φιλοκουρδικού HDP [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν ζητά «στενό μαρκάρισμα» στους ψηφοφόρους του φιλοκουρδικού HDP [βίντεο]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία βίντεο που διέρρευσε με τον Ταγίπ Ερντογάν να ζητά από τις κλαδικές του κόμματός του να μαρκάρουν στενά τους ψηφοφόρους του φιλοκουρδικού HDP για να μη μπει στη βουλή.

«Φίλοι, η κομματική μας οργάνωση πρέπει να εργαστεί διαφορετικά αναφορικά με το HDP. Δεν θα μιλήσω έξω γι’ αυτό. Σας μιλώ εδώ. Γιατί, Επειδή αν το HDP δεν περάσει το όριο εισόδου [στη βουλή] τότε η κατάσταση θα είναι καλύτερη για μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και ηγέτης του κυβερνώντος AKP το περασμένο Σάββατο σε κομματική σύσκεψη, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής των κλαδικών της Κωνσταντινούπολης.

Το όριο εισόδου στην τουρκική βουλή είναι 10%. Το φιλοκουρδικό κόμμα κατάφερε να το περάσει στις εκλογές του Ιουνίου του 2015 καθώς και στις πρόωρες κάλπες που στήθηκαν τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Αν δεν καταφέρει αυτή τη φορά να μπει στη βουλή, τότε το πρώτο κόμμα -όπως όλα δείχνουν το AKP- θα εξασφαλίσει περισσότερες έδρες στη βουλή.

Στο ίδιο βίντεο ο Ερντογάν λέει στους επικεφαλής των κλαδικών ότι πρέπει να εργαστούν σε ατομικό επίπεδο στις γειτονιές: «Εσείς ξέρετε ποιος είναι ποιος... Αν οι τοπικοί εκπρόσωποι μας δεν το ξέρουν αυτό, τότε θα πρέπει να παραιτηθούν. Πάρτε τις εκλογικές λίστες για κάθε εκλογικό κέντρο και κάντε ειδική δουλειά».
Μετά τη διαρροή του βίντεο το HDP εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση στο λογαριασμό του στο Twitter κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι καλεί τους πολίτες να διαπράξουν έγκλημα.

«[Ο Ερντογάν] σχεδιάζει να κλέψει τις ψήφους μας με εξαπάτηση και άσκηση πίεσης για να κρατήσει το HDP κάτω από το όριο, γιατί γνωρίζει ότι αν το το HDP δεν μπει στη Βουλή, εκείνος θα κερδίσει περισσότερες από 400 έδρες. Για να μη γίνει αυτό ψηφίστε το HDP και τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς στις 24 Ιουνίου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Ταγίπ Ερντογάν HDP Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ