Πώς θα ήταν το εσωτερικό του Παρθενώνα και άλλων 6 παγκόσμιων μνημείων αν δεν είχαν καταστραφεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς θα ήταν το εσωτερικό του Παρθενώνα και άλλων 6 παγκόσμιων μνημείων αν δεν είχαν καταστραφεί [εικόνες]

Το εσωτερικό του Παρθενώνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς θα ήταν σήμερα τα αρχαία μνημεία όλου του κόσμου αν δεν είχαν υποστεί καμία καταστροφή;

Την απάντηση βρήκαν οι ειδικοί, οι οποίοι σας παρουσιάζουν πώς θα ήταν το εσωτερικό 7 σημαντικών αρχαίων μνημείων και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ξεκινάμε φυσικά από τον Παρθενώνα, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μνημεία όλου του κόσμου.

Αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας και τον κολοφώνα του δωρικού ρυθμού. Ο Παρθενώνας, ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας, υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα.

Τα σχέδια του ναού εκπόνησαν οι αρχιτέκτονες Ικτίνος και Καλλικράτης, ενώ για τον γλυπτό διάκοσμο εργάστηκε ο γλύπτης Φειδίας, με τους μαθητές του Αγοράκριτο, Αλκαμένη και άλλους σπουδαίους γλύπτες.

Ο ίδιος ο Φειδίας φιλοτέχνησε και το χρυσελεφάντινο άγαλμα της πάνοπλης Αθηνάς Παρθένου που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του Ναού.

Δείτε το εσωτερικό 7 αρχαίων μνημείων, όπως πιστεύουν οι ειδικοί πώς θα ήταν στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αρχαία μνημεία Παρθενώνας εσωτερικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ