ΔΝΤ: Οι δασμοί του Τραμπ υπονομεύουν το παγκόσμιο εμπόριο και την αμερικανική οικονομία - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Οι δασμοί του Τραμπ υπονομεύουν το παγκόσμιο εμπόριο και την αμερικανική οικονομία

Η επικεφαλής του ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυσμενείς επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα και την αμερικανική οικονομία μπορεί να έχουν οι εισαγωγικοί δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως προβλέπει έκθεση του ΔΝΤ.

Το Ταμείο προειδοποιεί ότι η ενέργεια της Ουάσιγκτον μπορεί να πυροδοτήσει έναν φαύλο- κύκλο αντιποίνων με μεγάλες συνέπειες για τις εθνικές και τις διεθνείς επενδύσεις, να διακόψει τις παγκόσμιες και τις τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού και να υπονομεύσει το σύστημα , επί του οποίου στηρίζεται η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις, που μπορεί να έχουν τα αντίμετρα από χώρες όπως ο Καναδάς και η Γερμανία και ενθάρρυνε τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με τους εμπορικούς τους εταίρους για την επίλυση των διαφορών και να αποφύγουν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές προϊόντων.

Στην ίδια έκθεση για την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ το ΔΝΤ προβλέπει μεν ανάπτυξη 2,9% για φέτος και 2,7% για το 2019 για την αμερικανική οικονομία, αλλά προειδοποιεί ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν πρόσφατα για τις δαπάνες και τους φόρους θα μπορούσαν να την θέσουν σε κίνδυνο μετά το 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ