Εγκρίθηκε η τρίτη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα -Σταματά την απεργία πείνας - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε η τρίτη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα -Σταματά την απεργία πείνας

Ο εκτελεστής της 17Ν σταματά την απεργία πείνας -Εγκρίθηκε και τρίτη 48ωρη άδεια-Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκρίθηκε και η τρίτη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Και ο τρίτος εισαγγελέας είπε το «ναι» στην χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της 17Ν, ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιεί απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τον πειθαρχικό έλεγχο που διενεργείται σε βάρος των δύο προηγούμενων εισαγγελέων που συμφώνησαν να το χορηγηθεί άδεια.

Επόμενο επακόλουθο είναι να λήξει την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου. Η 48ωρη άδεια θα ισχύσει μόλις βγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών , στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας, στον πολυισοβίτη καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, χορηγείται 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ. Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες άδειες ο Κουφοντίνας είχε όρο την εμφάνιση του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Η απόφαση του συμβουλίου ελήφθη με σχετική τοποθέτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Χατζόγλου ο οποίος είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που συναινεί στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα και παρά την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος των δύο συναδέλφων του που μετείχαν στα προηγούμενα συμβούλια. Η εξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη είχε καθυστερήσει να εξεταστεί, καθώς οι ελεγχόμενοι εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν λόγω της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τους.

Η πρώτη αντίδραση Κουφοντίνα: Σήμερα, νίκησε η αλληλεγγύη

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας την απόφαση να του δοθεί νέα – η τρίτη κατά σειρά – 48ωρη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε άρθρο που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, από το νοσοκομείο της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που κάνει, ο καταδικασθείς για τη δράση του στη 17Ν υποστηρίζει ότι «σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη».

Δείτε την ανάρτησή του:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν.

Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη.

Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας

14/6/18»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Κουφοντίνας άδεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ