Πήραμε την υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ -«Πράσινο φως» από τον ESM - iefimerida.gr

Πήραμε την υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ -«Πράσινο φως» από τον ESM

«Πράσινο φως» για την υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ από τον ESM (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγκριση της εκταμίευσης 1 δισ. προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανσιμός Σταθερότητας.

Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

«Εάν η Ελλάδα παραμένει αποφασισμένη στην συνέχιση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν, είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση […] και η Ελλάδα να βγει επιτυχώς [από το πρόγραμμα] τον Αύγουστο», δήλωσε ο διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της. Ενα ακόμη βήμα ολοκληρώθηκε και επιτρέπει στον ESM να εκταμιεύσει το 1 δισ. που εκκρεμούσε. Η σημερινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM είναι ένας καλός οιωνός για τις συζητήσεις εξόδου από το πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup», σχολίασε ο Μάριο Σεντένο.

Τα χρήματα θα ήταν διαθέσιμα έως αύριο, Παρασκευή 15/6. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το ΔΣ του ESM είχε αναβάλει την έγκριση της εκταμίευσης καθώς τα στοιχεία που είχε καταθέσει η ελληνική πλευρά δεν ήταν επαρκή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM υποδόση Κλάους Ρέγκλινγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ