«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα από τους κορυφαίους tour operators - iefimerida.gr

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα από τους κορυφαίους tour operators

εμπιστοσύνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το σλόγκαν «Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη», οι έξι μεγαλύτεροι tour operators της Γερμανίας, ξεκίνησαν διαφημιστική καμπάνια υπέρ της Ελλάδας με στόχο να να ενισχυθούν οι τουριστικές κρατήσεις προς τη χώρα μας, οι οποίες σε σχέση με πέρυσι υστερούν κατά 30%.

Πρόκειται για τους tour operators TUI, 1-2 Fly, Thomas Cook, Neckermann Reisen, ITS και Jahn Reisen, οι οποίοι διακινούν περίπου τα δύο τρίτα του εισερχόμενου τουρισμού από τη Γερμανία στη χώρα μας. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η συμπαράσταση προς την Ελλάδα την οποία θεωρούν μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μιλούν για μια πολύ θετική εξέλιξη και θεωρούν ότι είναι αποτέλεσμα των επαφών του Παύλου Γερουλάνου και των εκπροσώπων των ελληνικών φορέων τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου. Μάλιστα, το υπουργείο επιχειρεί να εξασφαλίσει ένα πρόσθετο κονδύλι, το οποίο θα διατεθεί κυρίως σε ενέργειες συνδιαφήμισης με τους tour operators, καθώς και για την πρόσληψη εταιρείας δημοσίων σχέσεων.

Στόχος είναι να πειστεί να έρθει τελικά στην Ελλάδα μεγάλο μέρος των γερμανών τουριστών και να αμβλυθεί το κακό κλίμα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων καθώς οι πρώτοι φοβούνται ότι δεν θα τύχουν καλής υποδοχής στην Ελλάδα. «Η μάχη εξακολουθεί να δίνεται και τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη», λέει χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

Η διαφημιστική καμπάνια φιλοδοξεί να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα παραμένει ένας μοναδικός στον κόσμο τουριστικός προορισμός και ότι τα πρόσφατα περιστατικά δεν δημιουργούν προβλήματα για τους Γερμανούς τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα. Στην καταχώριση το γερμανικό κείμενο λέει: «Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες. Είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά της και την αξία της. Οσο γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα, συμπαραστεκόμαστε στους Ελληνες και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα ως έναν ελκυστικό και ανοιχτό στον κόσμο τουριστικό προορισμό και αυτό είναι μια υπόσχεση».

«Η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό έχει ήδη ξεκινήσει όχι μόνο από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και από τους ξένους συνεργάτες μας με τους οποίους επιχειρούμε όλα αυτά τα χρόνια», λέει στα ΝΕΑ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Α. Ανδρεάδης και προσθέτει: «Ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν σύντομα δράσεις από την πλευρά της Πολιτείας, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των έξι μεγάλων τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία εγχώριων και διεθνών φορέων θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα ενισχύσουμε για ακόμη μία χρονιά την ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ