Μακρόν: Καμία πρόθεση να προσβάλω την Ιταλία -Τι είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία με Κόντε - iefimerida.gr

Μακρόν: Καμία πρόθεση να προσβάλω την Ιταλία -Τι είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία με Κόντε

O Εμμανουελ Μακρόν/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλλική προεδρία επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά το γεύμα που έχει προγραμματιστεί για αύριο στο Παρίσι με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία χθες βράδυ στη διάρκεια της οποίας ο Εμμανουέλ Μακρόν «υπογράμμισε πως δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει την Ιταλία και τον ιταλικό λαό».

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας όπου «αναφέρθηκαν στην κατάσταση του πλοίου Aquarius και μπόρεσαν να ανταλλάξουν απόψεις», εκτίμησαν πως «η Ιταλία και η Γαλλία (πρέπει να) εμβαθύνουν τη διμερή και ευρωπαϊκή συνεργασία τους προκειμένου να διεξαγάγουν μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Τζουζέπε Κόντε «επιβεβαίωσαν τη δέσμευση της Γαλλίας και της Ιταλίας να οργανώνουν επιχειρήσεις διάσωσης στο πλαίσιο των κανόνων ανθρωπιστικής προστασίας προσώπων σε κίνδυνο» και ο Γάλλος πρόεδρος «είπε πως πάντα υπερασπιζόταν την ανάγκη μιας αυξημένης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης με τον ιταλικό λαό».

«Η Ιταλία και η Γαλλία πρέπει να εμβαθύνουν τη διμερή και ευρωπαϊκή συνεργασία τους προκειμένου να διεξαγάγουν μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης, μέσω μιας καλύτερης κοινής ευρωπαϊκής διαχείρισης των συνόρων και ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης στην ανάληψη του φορτίου των προσφύγων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Μακρόν και Κόντε «συμφώνησαν, ενόψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα τέλη Ιουνίου, ότι νέες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες και πρέπει να συζητηθούν από κοινού», και «προκειμένου να θέσουν το θέμα αυτό και τους πολλούς φακέλους κοινού ενδιαφέροντος», «θα συναντηθούν στο Παρίσι αυτή την Παρασκευή για γεύμα εργασίας το οποίο θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμμανουέλ Μακρόν Γαλλία Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ